Αίσθηση από την παρέμβαση Καλαφάτη για την τουρκική προκλητικότητα

Αίσθηση προκάλεσε το σχόλιο της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη για την τουρκική προκλητικότητα, στη Διάσκεψη του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Αποτέλεσε στην ουσία ένα ακόμη σοβαρό επιχείρημα από τα πιο επίσημα χείλη σε ευρωπαϊκό φόρουμ υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Στη δήλωση αναφέρθηκε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά «Σημειώνεται ότι στην πρώτη, για τη νέα νομοθετική περίοδο, Διάσκεψη των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ε.Λ.Κ., που, διοργάνωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ε.Λ.Κ., υπεύθυνος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen, μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρου Καλαφάτη -ο οποίος αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα- έδωσε ηχηρή απάντηση: «Είμαστε», τόνισε, «με σθένος στο πλευρό σας. Είναι απαράδεκτη η δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο, θα δώσουμε σαφές μήνυμα στην Τουρκία».

-Ad-