Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απόστολος Λύτρας

Ο ποινικολόγος φέρεται να ζητεί την άρση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Μια περίπου εβδομάδα μετά την προφυλάκιση του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του ο Απόστολος Λύτρας ζητεί, με αίτηση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να ανοίξει την πόρτα της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρα επιμένει στον ισχυρισμό του ότι δεν παραβίασε του περιοριστικούς όρους που του επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του. Ο ποινικολόγος φέρεται να επικαλείται το γεγονός πως δεν ήταν εκείνος που πήγε στο σπίτι παρά την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί επιμένοντας, παράλληλα, πως δεν επικοινώνησε με τη σύζυγο του, Σοφία Πολυζωγοπούλου παραβιάζοντας τον σχετικό όρο.

Επιπλέον, ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να σημειώνει πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος φυγής σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει το γεγονός ότι μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγος του οι αρχές τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα και ο ίδιος εμφανίστηκε και παραδόθηκε όταν ενημερώθηκε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

«Έγινε μ…, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, ελπίζω να μην μπλέξω»

Πριν από λίγο, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσω του συνηγόρου της κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας και ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ζητάει συγκεκριμένα την άρση των επικοινωνιών των τηλεφώνων του προφυλακισμένου ποινικολόγου από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου.

Κατά πληροφορίες, η πλευρά της 37χρονης δικηγόρου αναφέρει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της πως ο ποινικολόγος την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής.

Ο σύζυγος του Απόστολου Λύτρα το επικαλείται αυτό, επισημαίνοντας πως επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν στην ιδιωτική κλινική, αλλά την μετέφερε στο σπίτι τους στα Βόρεια Προάστια.

Μεταξύ άλλων η 37χρονη δικηγόρος περιγράφει πως ο Απόστολος Λύτρας την έβαλε στο μπάνιο για να ξεπλύνει τα αίματα από τα τραύματα.

Στη συνέχεια, περιγράφει πως ο ίδιος ενώ και οι δύο κατευθύνονταν στην ιδιωτική κλινική, μίλησε με κάποιο πρόσωπο και του είπε πως τη χτύπησε. «Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα, μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ’οδόν, τον ακούω μα μιλάει με κάποιον γνωστό του, λέγοντάς του: «έγινε μ…ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω» αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα της.

Λόγω αυτού συγκεκριμένα η 37χρονη ζητάει «να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του από τη 16η Ιουνίου έως και τη 19η Ιουνίου 2024.

Ο λόγος δεν είναι μόνο η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο σε εμένα και τρίτα πρόσωπα».