Ακάρ: Αναφορές σε Αγία Σοφία και «Γαλάζια Πατρίδα»

Άποψη για την Αγία Σοφία εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος δήλωσε εμφαντικά ότι «εκείνος που έχει λόγο για το θέμα αυτό είναι η Τουρκική Δημοκρατία και το τουρκικό έθνος.

Κανένα άλλο πρόσωπο, θεσμός, ή χώρα δεν έχει δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε επ’ αυτού. Όλοι πρέπει ξέρουν που στέκονται και να γνωρίζουν τα όριά τους».

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, όπου είχε κάνει τη διδακτορική του διατριβή και του αποδόθηκε σήμερα τιμητική κάρτα αποφοίτου, αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην αν. Μεσόγειο στο πλαίσιο της χθεσινής 4ης επετείου από την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Εκτός από τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας στη Γαλάζια Πατρίδα και στους αιθέρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του ευγενούς έθνους μας. Οι δραστηριότητές μας στην ανατ. Μεσόγειο συνεχίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες και με βάση την καλή γειτονία και το διάλογο. Για μας το βασικό θέμα είναι η προστασία της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” στην αν. Μεσόγειο. Οποιοδήποτε σχέδιο στο Αιγαίο και την αν. Μεσόγειο χωρίς της συμμετοχή της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ” δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με το γαλλικό σκάφος λέγοντας ότι η Τουρκία αναμένει ακόμη “συγγνώμη” από τη Γαλλία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ζαχάροβα για Ζελένσκι: «Τραμπ και Τζει Ντι Βανς έδειξαν αυτοσυγκράτηση και δεν χαστούκισαν το σκουπίδι»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 70-92: Πέρασαν και από την Ιταλία και δεν χάνουν την πρώτη θέση της Euroleague οι Πειραιώτες
28 Φεβρουαρίου, 2025
Χρήστος Κούγιας: «Ο πατέρας μου ήταν πάντα μόνος του κόντρα σε όλα»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Στάθης Καλύβας μετά τις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη: Αν η χώρα μπει σε περίοδο χάους, το κόστος θα είναι τεράστιο
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ντμίτρι Μεντβέντεφ για Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το γουρούνι δέχθηκε ένα σωστό χαστούκι στο Οβάλ Γραφείο»
28 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 45 προσαγωγές μετά το τέλος της πορείας για τα Τέμπη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Επιδείνωση της υγείας του με αναπνευστική κρίση – Βρογχόσπασμος και εμετός του προκάλεσε αναρρόφηση
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ερντογάν: Ιστορικό βήμα και ευκαιρία η έκκληση Οτσαλάν για διάλυση του ΡΚΚ
28 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβόλησαν το αυτοκίνητο του πατέρα του 17χρονου που άνοιξε πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Κρήτη
28 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ έδιωξε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος για ειρήνη»
28 Φεβρουαρίου, 2025