Ακάρ: Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ακάρ!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας.

“Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια”, ανάφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hürriyet, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης.

“Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς”, σημείωσε ο Ακάρ και πρόσθεσε:

“Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκύπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας”.

-Ad-