Ακάρ: Oι Navtex της Ελλάδας είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές καλής γειτονίας

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορεί την Αθήνα ότι «παρενοχλεί» την Άγκυρα μέσω «κατάχρησης» των Navtex.

«Αντί να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, η Ελλάδα βασίζεται σε υποστήριξη από την ΕΕ. Πρέπει να καταλάβουν πως αυτός ο δρόμους που ακολουθούν είναι αδιέξοδος» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Ο γείτονάς μας κάνει κατάχρηση αυτού του θέματος, εκδίδοντας δεκάδες Navtex», είπε.

Ο Ακάρ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Γκιουλέρ, και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις εξελίξεις του αμυντικού νομοσχεδίου των ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται ένα 24ωρο μετά την έκδοση NAVTEX από το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης. Το Γραφείο επικαλείται τη Συνθήκη του Παρισίου και ζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών: Σαμοθράκη, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Τήλος και Χάλκη.

-Ad-