Ακόμα και ο Καλογρίτσας αποκαλεί την προανακριτική φιάσκο και παρωδία

Εξώδικο στην Προανακριτική Επιτροπή που συστήθηκε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών απέστειλε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του σε αυτήν ως μάρτυρας, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως στο εξώδικό του, ο Χρήστος Καλογρίτσας, (στις αντιφατικές καταθέσεις και δηλώσεις του οποίου βασίστηκε η Νέα Δημοκρατία για να προτείνει την συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του Ν. Παππά), αναφέρει πως η κοινοβουλευτική διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο-παρωδία. Επιπλέον, προβαίνει σε υποδείξεις προς τα μέλη της επιτροπής αναφορικά με τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο εξέτασής τους, ενώ σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπαγορεύει ακόμη και την γραμμή στην Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο εργολάβος αξιώνει να ενημερωθεί για “τα κίνητρα και τους λόγους” που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, που είναι οι ιδιοκτήτες λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου, με τον οποίο ο ίδιος βρίσκεται στη δικαιοσύνη. “Απ’ όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μία απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππα” αναφέρουν σε δήλωσή τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συμμετέχουν στην Προανακριτική.

Και συμπληρώνουν πως το γεγονός ότι “ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία”. Καταλήγουν σχολιάζοντας πως η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχθεί το Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της.

Ακολουθεί αναλυτικά το εξώδικο του Χρήστου Καλογρίτσα