Ακόμα μία σύλληψη για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Σε μία ακόμα σύλληψη που αφορά τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη προχώρησαν τις τελευταίες ώρες οι Αρχές.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», πρόκειται για άτομο που αναζητούνταν και είναι γνωστό για τη δράση του στη θύρα 7.

Σε βάρος του ατόμου που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και έχει γεννηθεί το 1983 εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Ο εν λόγω άνδρας που αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα θεωρείται ηγετικό μέλος της, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εγκληματικής οργάνωσης που έχει εξαρθρωθεί μετά τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού.

Την ίδια στιγμή στη φυλακή μετά τις απολογίες τους βρίσκονται 19 από τους 67 συλληφθέντες που συνδέονται με την υπόθεση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τα επεισόδια στου Ρέντη.

Στα σκαριά νέα εντάλματα

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιες αρχές ετοιμάζουν και νέα εντάλματα, καθώς φέρονται να έχουν ήδη συγκεντρωθεί στοιχεία για τη δράση και άλλων προσώπων που βρίσκονταν στις κερκίδες του «Μελίνα Μερκούρη» το μοιραίο βράδυ.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιολογούνται με προσοχή με στόχο να διακριβωθεί αν τα 160 άτομα που αναφέρονται στη δικογραφία, τα τελευταία χρόνια έχουν προβεί σε αξιόποινες πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο. Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές φέρεται να είναι αποκαλυπτικό και έρχεται να ενισχύσει τις μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «έκαψαν» τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές στην υπόθεση.

Μεταξύ των 19 προσώπων που προφυλακίστηκαν, ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία, βρίσκονται σύμφωνα με την κατηγορία και ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, που έδωσαν «εντολές» για να ξεκινήσει η φονική επίθεση σε βάρος των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, οι 16 φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση και τη δολοφονία, ενώ οι τρεις σε υπόθεση κατοχής-διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα, σε κάποιους αποδίδεται και ο ρόλος του ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι κατά περίπτωση με 28 κατηγορίες, οι 12 εκ των οποίων τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται, ωστόσο δεν έπεισαν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 48 κατηγορούμενοι.