Αλ Μπαγκντάντι: Στη θάλασσα η σορός του, όπως του Μπιν Λάντεν – Δείτε το λόγο

Αλ Μπαγκντάντι σορός: Ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που τηρήθηκε με τον , Αμερικανοί στρατιώτες πέταξαν στη θάλασσα ό,τι απέμεινε από τη σορό του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής στο καταφύγιό του.

Αλ Μπαγκντάντι σορός: Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος” φέρεται να πυροδότησε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος προκειμένου να μην αιχμαλωτιστεί από τους Αμερικανούς κομάντος.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, αιχμαλωτίστηκαν δύο άνδρες, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ.

Η σορός του αρχηγού του ISIS «μεταφέρθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του με τη βοήθεια τεστ DNA» εξήγησε, ενώ διαβεβαίωσε ότι η “διαχείριση” των λειψάνων του έγινε με τον «προσήκοντα τρόπο».

Σύμφωνα με τον Μίλεϊ, η επιχείρηση διεξήχθη «αποκλειστικά» από Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ δεν σχεδιάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή βίντεο από τον θάνατό του, επί του παρόντος.

Με DNA από εσώρουχα του αλ-Μπαγκντάντι έγινε η ταυτοποίηση
Μια “μυστική πηγή” είχε πάρει εσώρουχα του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, δήλωσε ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τζαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.