Αλ.Τσίπρας: Γεμίσατε με απάτη την πολιτική ζωή – Φασιστικού τύπου βία κατά των πολιτών

“Προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης” χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή.

Υποστήριξε ότι “τίποτε καλό δεν προβλέπει, για τους πολλούς, για την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τη μεσαία τάξη, ενώ αντίθετα για τους λίγους και εκλεκτούς προϋπολογίζει “από ελαφρύνσεις φορολογικές και άλλες, μέχρι επιχορηγήσεις, και «δώρα», συχνά φωτογραφικά”.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/808434999594372/

«Η κυβέρνηση δίνει δώρα για τους λίγους και τους εκλεκτούς»

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει δώρα για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Πρόκειται για «κορωνίδα μιας σειράς από απάτες που χαρακτηρίζουν τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Απάτες που όσο κι αν ωραιοποιούνται και συγκαλύπτονται από τη συστοιχία των φιλικών τους ΜΜΕ, γίνονται όλο και πιο φανερές στην κοινή γνώμη. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που στήριξαν εκλογικά τη ΝΔ.  Και αναφέρω δειγματοληπτικά: Απάτη μέγιστη, η προπαγάνδα σας για 4ο μνημόνιο. Αυτά λέγατε στη περυσινή συζήτηση για το προϋπολογισμό. (…) Απάτη επίσης μέγιστη, η πολεμική σας για το χρέος, τη στιγμή που η δική μας κυβέρνηση όχι μόνο το ρύθμιζε επιτέλους προς όφελος της χώρας, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά άνοιγε και ένα καθαρό διάδρομο, μετά από πολλά χρόνια, για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.  Απάτη οι διαρκείς επιθέσεις σας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα πλεονάσματα, τα οποία είχατε υποσχεθεί να μειώσετε άμεσα, επειδή θα έδειχναν καλή διαγωγή απέναντι στους εταίρους. Είδαμε πόσο τα μειώσατε κύριε Μητσοτάκη.  Και η απάτη αυτή είναι ακόμα χειρότερη, γιατί δεν αξιοποιήσατε αυτό που εμείς αρχίσαμε, τη μείωση δηλαδή των πλεονασμάτων με τη δημιουργία ενός καταπιστευτικού λογαριασμού, που θα εξασφάλιζε τους δανειστές. Απάτη τρανή, η ανάπτυξη 4% που θα φέρνατε αμέσως με την εκλογή σας. Γιατί εσείς είστε τάχα φιλικοί προς τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, σε αντίθεση με μας.  Κι ότι θα παραμερίσετε για τους επενδυτές εμπόδια, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, και η προστασία της εργασίας, σε αντίθεση με μας.  Ε, τώρα προϋπολογίζετε ανάπτυξη 2,8%, ενώ το ΔΝΤ, τις προβλέψεις του οποίου εκτιμάτε ιδιαίτερα ρίχνει την πρόβλεψη κάτω από 2%. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο 2,3%. Απάτη μεγάλη επίσης, η δήθεν μεγαλοψυχία σας για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Επί της ουσίας πήρατε τη δική μας ψηφισμένη απόφαση, για να την εναρμονίσετε με τη δική σας ταξική μονομέρεια. Να δώσετε δηλαδή τη μερίδα του λέοντος στις μεγάλες περιουσίες. Απάτη τερατώδης, επίσης, η δήθεν ελάφρυνση της μεσαία τάξης. Την οποία αντί να ελαφρύνετε την επιβαρύνετε. Με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, την καρατόμηση του κοινωνικού μερίσματος, την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, το πάγωμα των αυξήσεων του κατώτατου μισθού, τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που ετοιμάζετε για τους μη μισθωτούς, την υποχρέωση για 30% αποδείξεις  ηλεκτρονικών συναλλαγών, και μια σειρά άλλα μέτρα, που αφορούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Απάτη επίσης η εκστρατεία σας για το κοινωνικό μέρισμα, που όταν το δίναμε εμείς υπερπολλαπλάσιο το χαρακτηρίζατε ψίχουλα. Και ενώ τα ψίχουλα δόθηκαν την τελευταία φορά σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους, τώρα δικαιούχοι είναι μόλις 200 χιλιάδες νοικοκυριά. Απάτη το δήθεν δημοσιονομικό κενό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απάτη το επιτελικό κράτος που αποδείχτηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας».

«Φασιστικού τύπου βία κατά των πολιτών»

Συνεχίζοντας τα πυρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ήταν «απάτη η καταγγελία της συμφωνίας των Πρεσπών, ως προδοτικής. Που τώρα, ορθώς, θα την τηρήσετε και θα την τιμήσετε». Εξαπέλυσε επίθεση και για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο Ελληνικό, ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας, είπε: «Ούτε στον νόμο πιστεύετε κύριε Μητσοτάκη.  Αν δεν σας βολεύει, όπως στην υπόθεση του Διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και άλλες πιο κρίσιμες υποθέσεις, τον αλλάζετε. Αλλά ούτε και την τάξη και την ασφάλεια των πολιτών εξασφαλίζετε. Με τις επελάσεις των ΜΑΤ του κυρίου Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα.  Εκτός πια κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και τη παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους, αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων,  είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας.  Ασφάλεια, κύριε Μητσοτάκη, δεν εξασφαλίζει η παράλογη, υπερβολική, και κάποτε φασιστικού τύπου βία, εναντίον πολιτών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα περιστατικά αστυνομικής βίας, τονίζοντας πως «η επίδειξη αστυνομικής βίας, δεν αποσκοπεί ούτε στη δημόσια τάξη, ούτε στην κοινωνική γαλήνη. Αποσκοπεί στη στήριξη μιας βάρβαρης πολιτικής και στην καταστολή των αντιδράσεων που αυτή προκαλεί.  Αποσκοπεί όχι στην ασφάλεια, αλλά στον εκφοβισμό, και στην τρομοκράτηση.  Και ελπίζω τουλάχιστον σήμερα να βρείτε δυο λόγια να καταδικάσετε αυτά τα περιστατικά, σε αντίθεση με μια σειρά υπουργούς σας που σήμερα τα υπερασπίστηκαν με πάθος στα τηλεοπτικά παράθυρα».

«Πού είναι τα μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης που υποσχεθήκατε;»

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το προϋπολογισμού του 2019 που είχε καταθέσει η κυβέρνησή του και απαρίθμησε τα θετικά μέτρα που είχε εφαρμόσει και είχε εξαγγείλει. «Ήταν καρπός της θυσιών του ελληνικού λαού και της σκληρής προσπάθειας κατά την τριετία 2015-2018 ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία της χώρας, να σταθεροποιηθεί η οικονομία, να ανακτηθεί η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, και να τεθούν οι βάσεις ενός νέου ενάρετου κύκλου οικονομικής ανάπτυξης όπου τα οφέλη θα μοιράζονται δίκαια», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του κατά του προϋπολογισμού του 2020. «Έχετε δημιουργήσει την εντύπωση, με τη βοήθεια όσων σας στηρίζουν στα ΜΜΕ, ότι φέρατε τη χαρά, την ευτυχία και το χαμόγελο στα χείλη του ελληνικού λαού και της μεσαίας τάξης. Έχετε βεβαίως φέρει τη χαρά και την ευτυχία στους προνομιούχους. Γιατί θα φέρετε μια γενεά μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων. Που θα ευνοήσει κυρίως όσες επιχειρήσεις έχουν υψηλή κερδοφορία».

«Πού είναι τα μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης που υποσχεθήκατε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Έναντι των αναγκαίων ελαφρύνσεων της μεσαίας τάξης που εμείς είχαμε δρομολογήσει εσείς δίνετε προτεραιότητα στην επιθετική μείωση της φορολογίας μιας μικρής μερίδας επιχειρήσεων. Υπηρετείτε μια οικονομική στρατηγική που όπου έχει δοκιμαστεί, σε όλο τον πλανήτη, έχει αποτύχει. Την στρατηγική αύξησης των κερδών με την ελπίδα πως αυτή κάποια στιγμή θα μεταφραστεί σε επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ακόμα χειρότερα, μειώνετε την εταιρική φορολογία στη βάση ενός δημοσιονομικού χώρου που προκύπτει από μείωση άλλων κρίσιμων κατηγοριών δαπανών, όπως οι δαπάνες για ενεργές πολιτικές απασχόλησης.  Και βεβαίως από ανεδαφικές εκτιμήσεις για την οικονομική μεγέθυνση, τα φορολογικά έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Για να το πούμε απλά, είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε την με μεγάλες θυσίες κατακτημένη δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου, να χρηματοδοτήσετε την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, ελπίζοντας πως αυτή κάποια στιγμή μπορεί να φέρει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης».

«Παραδώσαμε μια οικονομία μία οικονομία με ολοένα καλύτερες επιδόσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία, τρίτο τρίμηνο του 2019, «η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 0,4%, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 5,0%, αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, είχαμε αρνητικό ρεκόρ 18ετίας στο ισοζύγιο απολύσεων προσλήψεων με 126.000 περισσότερες απολύσεις έναντι των προσλήψεων».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως με τον προϋπολογισμό «το αποτύπωμα της κοινωνικής αδικίας και των ανισοτήτων είναι ακόμη βαθιά χαραγμένο στο κοινωνικό σώμα. Σε αυτά τα πλαίσια το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα είναι να θεωρήσετε ως επιστροφή στη κανονικότητα την επιστροφή στις πολιτικές που μας οδήγησαν στη κρίση».

Για τα ελληνοτουρκικά

Εκτενείς αναφορές έκανε ο κ. Τσίπρας και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της αλλά και προτείνοντας μια σειρά από ενέργειες. «Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη περιοχή και οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες αποτελούν κρίσιμο παράγοντα και για τη πορεία της οικονομίας και της ευημερίας. Ειδικότερα οι σχέσεις μας με τη Τουρκία. Τόσο λόγω της ανοιχτής διαφοράς μας για την υφαλοκρηπίδα και της πληγής του Κυπριακού, όσο όμως και γιατί διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη προσφυγική κρίση. Τα τελευταία 20 χρόνια, ορθώς, η χώρα μας βασίστηκε σε μια διττή προσέγγιση, διαλόγου και πίεσης στην Τουρκία για να προστατέψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα από την τουρκική επιθετικότητα και να οικοδομήσει μια νέα σχέση με τη γείτονα.  Ορθώς, πρωτοστατήσαμε ως χώρα στο ξεκλείδωμα της Τουρκικής ενταξιακής πορείας την περίοδο 1999-2004, στηρίζοντας τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη γείτονα.  Και αξιοποιώντας το πλαίσιο του Ελσίνκι για να προχωρήσουν οι διερευνητικές για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, με την προοπτική προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.  Σε αυτό το πνεύμα, την περίοδο 2015-2016 με εφαλτήριο το προσφυγικό, μπορέσαμε να πρωτοστατήσουμε εκ νέου στην οικοδόμηση μιας άλλης φάσης στρατηγικής συνεργασίας στις ευρωτουρκικές σχέσεις.  Μιας φάσης που οδήγησε στην δύσκολη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας που εξασφάλισε τη ραγδαία μείωση ροών και κυρίως θανάτων στο Αιγαίο.  Μιας φάσης που επέτρεψε να φτάσουμε πιο κοντά από ποτέ στη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και στην κατοχύρωση του πλαισίου Γκουτέρρες.  Μιας φάσης που επέτρεψε τη διεξαγωγή νέων γύρων διερευνητικών, αλλά κυρίως, ουσιαστικών συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, όμως, και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε : αυτή η Τουρκία δεν υπάρχει πια. Θα είναι, όμως, ιστορικό – υπαρξιακό – λάθος της γενιάς μας να αποφασίσουμε ότι αφού αυτή η Τουρκία δεν υπάρχει πια, δεν πρέπει να υπάρχει και αυτή η Ελλάδα.  Η Ελλάδα του διαλόγου, των αξιών και του διεθνούς δικαίου.  Θα ήταν απλό, να πούμε ότι σήμερα, η μόνη λύση είναι η ανάσχεση των ροών. Να επαναπροωθούμε στη θάλασσα τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν σταματάει η Τουρκία παραβιάζοντας τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας.  Να μιλάμε για «την εποχή των κανονιών» και να βάζουμε τα ΜΜΕ μας, να αποκαλύπτουν τους άκρως απόρρητους όρους εμπλοκής του Πολεμικού Ναυτικού. Να μιλάμε για διάλογο αφηρημένα, αλλά να τερματίζουμε στην πράξη και με διαρροές τον διάλογο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αλλά η Ελλάδα του 2020 δεν πρέπει να ακολουθήσει την Τουρκία στον κατήφορο του 20ου αιώνα, που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος Ερντογάν. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός».

«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σταθερή στην ευρωπαϊκή πυξίδα και τις αξίες που επέλεξε στην χαραυγή του 21ου αιώνα για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών, μετά από μια καταστροφική δεκαετία που μας έφτασε για μια ακόμη φορά στα πρόθυρα του πολέμου. Και πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς για το τι σημαίνει αυτό. Πρώτον, σημαίνει μια φιλειρηνική πολιτική. Αλλά φιλειρηνική δε σημαίνει ότι δε φροντίζουμε για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θα είμαστε απέναντι στις φιλοπόλεμες κραυγές του εθνικιστικού τύπου, που ενισχύονται από ανεύθυνες κυβερνητικές διαρροές και εκθέτουν τη χώρα μας. Αλλά στηρίζουμε απόλυτα την αναβάθμιση της αποτρεπτικής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απέναντι σε κάθε απειλή.  Μέσα στα χειρότερα χρόνια της κρίσης, εξασφαλίσαμε την αναβάθμιση των F-16 και πριν λίγες μέρες υπεψηφίσαμε το σχετικό νομοσχέδιο ακριβώς διότι ξέρουμε τη σημασία του αυτήν τη στιγμή.  Και θα στηρίξουμε οποιαδήποτε στοχευμένη και καθαρή προσπάθεια ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεών μας, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι μετά από 10 χρόνια κρίσης.  Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει η χώρα αυτές τις ώρες από την ηγεσία της, δεν μπορεί να είναι «να επιδειχθεί καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές».  Ούτε ότι «δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο».  Αυτές είναι τουλάχιστον ατυχείς, για να είμαι επιεικής, δηλώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ικανές να εγγυηθούν και σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουν την παραμικρή αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», είπε και συνέχισε:

«Δεύτερον, φιλειρηνική πολιτική σημαίνει ενεργητική διπλωματία.  Πρέπει για μια ακόμα φορά να δώσουμε μάχη προκειμένου να ενσωματώσουμε τα συμφέροντά μας στο ευρωτουρκικό πλαίσιο.  Όπως λειτουργήσαμε με το Ελσίνκι και το προσφυγικό, πρέπει σήμερα να λειτουργήσουμε με τις κυρώσεις.  Η Ελλάδα οφείλει να αγωνιστεί με όλες τις διπλωματικές της δυνάμεις – και με τη χρήση βέτο αν χρειαστεί – για την επέκταση των ευρωπαικών κυρώσεων σε βάρος της εταιρειών και προσώπων που θα δράσουν στην περιοχή της παράνομης συμφωνίας.  Πρέπει όλοι να μάθουν ότι το τίμημα της ευρωπαϊκής διπλωματικής απραξίας θα είναι τεράστιο.  Και αυτό πρέπει έπρεπε να γίνει χθες. Η πολυφωνία σε αυτά τα θέματα. Οι παράλληλες και αντιφατικές δηλώσεις μεταξύ του υπουργού εξωτερικών και του αναπληρωτή του, μόνο κακό κάνουν στη χώρα. Και παράλληλα, πρέπει να καταφέρουμε να καθίσουμε και εμείς στο τραπέζι του διαλόγου για το μέλλον της Λιβύης. Όπως καταφέραμε και με τη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια ή τη Διάσκεψη του Παλέρμο. Και ταυτόχρονα να εντείνουμε τις συνομιλίες με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ. Κυρίως, όμως, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η επίσκεψη στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε σαφές μήνυμα του Προέδρου Τραμπ ότι ο EastMed πρόκειται να προχωρήσει μεταξύ Κύπρου και Κρήτης και ότι το σχήμα 3+1 με την Κύπρο και το Ισραήλ θα επανασυγκληθεί».

Ως προς το άνοιγμα της κυβέρνησής του προς τις ΗΠΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Ως Κυβέρνηση παλέψαμε και εξασφαλίσαμε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ και προετοιμάσαμε την αναθεώρηση της αμυντικής μας συμφωνίας που συζητάμε σήμερα και αφορά τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας. Το κάναμε προφανώς όχι από ιδεολογική προσέγγιση αλλά από εθνική ευθύνη. Αναγνωρίζοντας ότι τα συμφέροντά μας με τις ΗΠΑ συνέκλιναν στην ανάγκη να καταστεί η Ελλάδα ένας ισχυρός πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Αν αυτό όμως οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο αυτό ενώ την ίδια στιγμή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απειλούνται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, τότε η Ελλάδα δε πρέπει να είναι δεδομένη. Δεδομένους δε πρέπει να μας θεωρεί κανείς».

Ως τρίτο στόχο, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να έχει «το διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές τις οποίες απέρριπτε ο Πρόεδρος Ερντογάν από το 2016. Και αν αυτές δεν προχωρήσουν, να αρχίσουν οι συνομιλίες για συνυποσχετικό προκειμένου να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές. Θα προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όλα τα μέσα, αλλά στόχος μας δεν είναι να ακολουθήσουμε την Τουρκία στον αδιέξοδο δρόμο της σύγκρουσης και των τετελεσμένων. Στόχος είναι η επίλυση της διαφοράς μας στη βάση του διεθνούς δικαίου και η ειρήνη στην περιοχή μας».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κωνσταντίνος Παντελίδης για τον θάνατο του αδερφού του: Έγινα κάτι άλλο όταν πέθανε ο Παντελής Παντελίδης
22 Νοεμβρίου, 2024
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου – «Αντέδρασε με τη σύλληψή της, υπήρξε μία ένταση»
22 Νοεμβρίου, 2024
Γιάφκα στο Παγκράτι: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 49χρονου για δυο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα
22 Νοεμβρίου, 2024
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό: Δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια ακόμα και μέσα σε πόλεις
22 Νοεμβρίου, 2024
Γ. Πούλου: «Μάλλον θα καταλήξω στο κόμμα του Στ. Κασσελάκη – Εκτιμώ ότι είναι εφικτό να συγκεντρωθούν 10 βουλευτές»
22 Νοεμβρίου, 2024
‘Ενταλμα σύλληψης για τον Β. Νετανιάχου: Διχάζει η απόφαση – «Εξωφρενική» για τις ΗΠΑ και «δεσμευτική» για την ΕΕ
22 Νοεμβρίου, 2024
Λακωνία: Συνελήφθη ανήλικος για revenge porn – Απειλούσε ανήλικη με φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου
22 Νοεμβρίου, 2024
Μανουσάκης: «Δεν θέλω να φορέσω μαύρα για τον Μανούσο – Αγκαλιαστήκαμε και έφυγε από την ζωή»
22 Νοεμβρίου, 2024
Σπαρτιάτες: Τρίτη διακοπή στην δίκη για εξαπάτηση εκλογέων λόγω απουσίας του βασικού μάρτυρα Βασίλη Στίγκα
22 Νοεμβρίου, 2024
Μ. Αποστολάκη: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια εξελισσόμενη ρευστοποίηση – Κάτι σημαίνουν οι πολλές διασπάσεις
22 Νοεμβρίου, 2024