Αλ. Τσίπρας για την Γενοκτονία των Ποντίων: Η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση της μνήμης, είναι αγώνας για το παρόν και το μέλλον

«Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, μια από τις πιο τραγικές και ειδεχθείς στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας, που οδήγησε στο θάνατο και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία, που πάλευε για την επιβίωση του για χιλιάδες χρόνια», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ανόρθωση της χώρας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η ανάδειξή τους σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10158492272308054

-Ad-