Αλ. Τσίπρας: Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ να μην έχετε και πάρε δώσε;

Τα 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν στέλνουν sms ή δεν έχουν έγγραφο για τις μετακινήσεις τους και εκείνους που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό αποτέλεσαν το σημείο αιχμής του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

“Γιατί δεν κάνετε το πρόστιμο 534 ευρώ να μην έχετε και πάρε δώσε”; αναρωτήθηκε με καυστικό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η αύξηση του προστίμου-την οποία ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή- αποτελεί ένα εξοντωτικό μέτρο για τους πολίτες και ειδικά για τους εκατοντάδες χιλιάδες που λόγω πανδημίας έχουν εισόδημα μόλις 534 ευρώ ως αποζημίωση από το κράτος για το καθεστώς της αναστολής εργασίας στην οποία έχουν τεθεί. “Για σάς η ανεμελιά της Πάρνηθας μπορεί να μην έλεγε κάτι, εσείς μπορείτε να τα πληρώσετε. Το ίδιο κι εγώ και όσοι παίρνουμε τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Όμως για κάποιον που παίρνει σύμφωνα με τα μέτρα σας 534 ευρώ το ερώτημα είναι πώς θα ζήσει ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας πως σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Μητσοτάκης “ανακάλυψε” ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι εξαρτημένη από το μισθό της.

Συγχρόνως, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε για την Συμφωνία των Πρεσπών πως “η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν κι όχι αυτούς που σέρνονται πίσω της” με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κατά την οποία ζήτησε πιστή και πλήρη εφαρμογή της κάνοντας θεαματική στροφή 180 μοιρών. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε με νόημα: “Η αξιοπιστία είναι κρίσιμο θέμα. Την αξιοπιστία σας ως πολιτικός εσείς και η παράταξή σας δεν την έχετε χάσει μόνο μέσω πανδημίας. Είδα χθες την συνάντησή σας με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και είπατε ότι είναι ανάγκη να τηρηθεί με απόλυτο τρόπο”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε θυμίζοντας: “Στις 25/01/19 δηλώνατε “η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα. Είναι ένα εθνικό λάθος που προσβάλλει ιστορία της πατρίδας μας”.