Αλ. Τσίπρας: «Η ΝΔ ασκεί παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική» (video)

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις επί των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του εφαρμόζουν μια παθητική και αμήχανη εξωτερική πολιτική».

Σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανασυγκρότηση της Προοδευτικής Παράταξης», με τίτλο «Για μία νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, για μία εναλλακτική στρατηγική, για το αύριο της Ελλάδας», ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε  «επείγουσα» την εφαρμογή μιας «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Τόνισε δε πως «είναι πατριωτική μας ευθύνη και υποχρέωση να επισημάνουμε και να αποτρέψουμε κάθε άστατη και σε σύγχυση παθητική πολιτική, που μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα».

«O τελευταίος που θα μπορούσε να μας εγκαλέσει για υπονόμευση του εθνικού μετώπου είναι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος για να κερδίσει λίγες ψήφους δε δίστασε να δηλητηριάσει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, κάνοντας τα εθνικά μας θέματα αντικείμενο κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και σημαία ευκαιρίας.

Είναι λοιπόν επείγουσα για μια σειρά από λόγους η συστράτευση των προοδευτικών πολιτών και των προοδευτικών δυνάμεων», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς, η προοδευτική παράταξη που πάντοτε στις κρίσιμες στιγμές πήραμε με θάρρος γενναίες αποφάσεις, προτάσσοντας το συμφέρον της πατρίδας έναντι του στενού κομματικού συμφέροντος, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Όπως αποδείξαμε άλλωστε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ:

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/501851563754814/