Αλ. Τσίπρας: Κεντρικός ομιλητής στο Παρίσι

Κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργανώνει η γαλλική γερουσία στο Παρίσι είναι αύριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί για την γαλλική πρωτεύουσα εμφανώς ενισχυμένος μέσα στο κόμμα του μετά την διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που ενέκρινε την εισήγησή του, τον απολογισμό και τον οδικό χάρτη για το συνέδριο κι αφού προηγουμένως θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα θα δοθεί σε πρωινή εκπομπή του Alpha όπου αναμένεται να αναφερθεί στα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, το νέο ασφαλιστικό, τα κοινωνικά ζητήματα και ασφαλώς στον μετασχηματισμό και το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει κληθεί από την γαλλική γερουσία για να αναπτύξει τις απόψεις του για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μιλήσει για την σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών στο ξεκλείδωμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων στο σύνολό τους το 2018. Και θα υπενθυμίσει πως είχε προηγηθεί μία περίοδος παγώματος της διαδικασίας διεύρυνσης της ΕΕ (2014-2017) κατά την οποία η σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων επιδεινωνόταν ραγδαία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ΕΕ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της στην ευρύτερη περιοχή και θα επισημάνει τον ειδικό ρόλο που πρέπει να αναλάβει η Γαλλία ώστε να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητας συναινώντας στο ξεμπλοκάρισμα της ενταξιακής διαδικασίας.

Μετά το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί και στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει ως παρατηρητής στην συνεδρίαση του PES που διεξάγεται στις 20/2 εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.