Αλ. Τσίπρας: Κυβερνητικά σκάνδαλα εν μέσω κορονοϊού και φάμπρικα ρουσφετιών

Για κυβερνητικά σκάνδαλα εν μέσω κορωνοϊού και φάμπρικα ρουσφετιών με πιο “ανήθικο” αυτό που έχει συμβεί με τους γαλάζιους παράτυπους εμβολιασμούς μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως αξιοποιεί την πανδημία για “πλιάτσικο” στο δημόσιο χρήμα.

Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για τις “δημόσιες συμβάσεις” τού έδωσε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μία σειρά “σκανδάλων” που συντελούνται με πρόσχημα την πανδημία αλλά και να μιλήσει διεξοδικά για τα έργα και τις ημέρες της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου την οποία κατήγγειλε για σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις. Απευθυνόμενος δε στην συμπολίτευση διερωτήθηκε: “Θα βάλετε φρένο σ’ αυτήν την κυρία; Έχετε φάει μέχρι και τα πόμολα’!

Παραθέτοντας δε τα “κατορθώματα” όπως τα αποκάλεσε της κυρίας Νικολάου είπε πως:

-Έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά μία μέρα μετά την ανάθεση, καταχωρήθηκε η ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης

-Έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρία που συστήνεται στις 29/03/2020, καταθέτει προσφορά μία ημέρα μετά και αναλαμβάνει προμήθεια του ελληνικού δημοσίου

-Έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά.

-Έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης, σε εταιρία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων!

-Έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού

-Έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ. Την ίδια περίοδο άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προμηθεύονταν το προΪόν με τιμή μονάδας 8,85 ευρώ.

Η παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή ήταν συγχρόνως και μία ευκαιρία να θέσει ρητορικά το ερώτημα προς την κυβέρνηση εάν προετοιμάζεται για εκλογές κι αυτό με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε στο επίμαχο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις και η οποία αναστέλλει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται δίπλα στον αιγιαλό και τις παραλίες!

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε όμως λεπτομερώς και στο θέμα της πανδημίας για το οποίο σχολίασε πως “βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν”. Είπε δε πως η συνολική διαχείριση της πανδημίας είναι μία τεράστια αποτυχία του κ Μητσοτάκη τον οποίο και κάλεσε να αναλάβει την ευθύνη, δίνοντας λύσεις. Θύμισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα άφηνε να εννοηθεί πως “οσονούπω ανοίγουμε” και τόνισε πως έπειτα από τέσσερις μήνες συνεχόμενου λοκντάουν -διανύουμε τον πέμπτο μήνα- έχουμε φθάσει στο σημείο τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι εκεί που βρισκόταν η Θεσσαλονίκη τέλη Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε για τα “έξυπνα” μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας ότι “αυτά δεν τα λες και έξυπνα ή σπουδαία, δηλαδή όταν διαθέτεις το Νίμιτς στο δημόσιο, δεν το λες και δώρο από το δημόσιο στο δημόσιο” διερωτόμενος “πότε θα αγγίξετε έστω και μία φορά τους ιδιώτες βρε παιδιά; Οι ιδιωτικές κλινικές να μένουν ανέγγιχτες μη τυχόν και λερωθούν;”