Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ηθικά και πολιτικά υπεύθυνος για την όποια συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη

Και ηθικά και πολιτικά υπεύθυνο για την όποια συγκάλυψη στην υπόθεση Λιγνάδη θεωρεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, όπως τουλάχιστον ανέφερε κατά την διαδικτυακή συζήτηση που είχε με ανθρώπους του θεάτρου και γενικότερα του καλλιτεχνικού χώρου με τίτλο: “Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του metoo”.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών τον κ. Μητσοτάκη καθώς για πρώτη φορά κι ενώ ο πρωθυπουργός επί ενάμιση χρόνο τώρα “αδειάζει” ανοιχτά τους υπουργούς του, αυτήν την φορά “αδειάστηκε” από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη η οποία είπε ότι δεν ήξερε τον Δ. Λιγνάδη φορτώνοντας -κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- την ευθύνη στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να εντείνει την κριτική του προς τον πρωθυπουργό και να ρίχνει το γάντι σε κάθε μια κυβερνητική αστοχία που φέρει την ευθύνη του επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στη Βουλή όπου μίλησε αιφνιδιαστικά για να ανακοινώσει την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, κατήγγειλε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι έβαλε τον κολλητό του πρόεδρο στην ΕΡΤ ζητώντας από τον Κ. Μητσοτάκη να τον αντικαταστήσει και να συμφωνήσει σε νέα διακομματική διοίκηση στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να καταρρίψει την εικόνα που θέλει να εμφανίζει ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή είναι ένας συναινετικός πολιτικός και να καταδείξει ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά και εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει αύριο διακαναλική συνέντευξη σε τέσσερα περιφερειακά κανάλια (Star Κεντρικής Ελλάδας), Ionian, TRT και Κρήτη TV η οποία θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στις 10μμ και από τους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς. Εκεί αναμένεται να στοχοποιήσει για μία ακόμη φορά τον κ. Μητσοτάκη ξεκινώντας από τα θέματα της πανδημίας, την αλαζονική στάση απέναντι στην κοινωνία (Ικαρία) και καταλήγοντας σε θέματα που αφορούν το ζήτημα Λιγνάδη αλλά και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην κακοκαιρία με εκατοντάδες νοικοκυριά να βρίσκονται για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα.

-Ad-