Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να ασκήσει βέτο στην Ε.Ε. – Να ζητήσει επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

To μεταναστευτικό αναμένεται να κυριαρχήσει στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνέρχεται υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην σκιά της δραματικής κατάστασης στον Έβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Υπό άλλες συνθήκες η συνεδρίαση του οργάνου θα ασχολούνταν με την προετοιμασία της ΚΕΑ ή την συζήτηση επί του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο η προσφυγική κρίση και οι εξελίξεις στα σύνορά μας επισκιάζουν ακόμη και τις κομματικές δραστηριότητες. Επιπλέον δε, υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει σήμερα την αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του κοροναϊού.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Mega όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο απάντησε στις αιτιάσεις περί ….εξαφάνισής του θυμίζοντας ότι συγκάλεσε ειδική σύσκεψη την Παρασκευή για το μεταναστευτικό αλλά συγχρόνως τόνισε ότι δεν είναι αυτός που κυβερνά αλλά κατ’ εντολήν του ελληνικού λαού ο Κ. Μητσοτάκης.

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ως αξιωματική αντιπολίτευση να δείχνει πως αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τις δραματικές εξελίξεις στα σύνορα της χώρας και γι ‘αυτό επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως προτίθεται να βάλει πλάτη εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει την χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ωστόσο, δεν παύει να επαναλαμβάνει πως ο κ. Μητσοτάκης αντί να επιδιώξει την συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών εξακολουθεί να αντιδρά σπασμωδικά και με συμπεριφέρεται χωρίς υπευθυνότητα αγνοώντας τα άλλα κόμματα και τις προτάσεις τους. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως εάν πραγματικά ο Κ. Μητσοτάκης πίστευε ότι τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο συνιστούν «εισβολή» τότε όφειλε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση για να αντιμετωπιστεί μία τόσο κρίσιμη κατάσταση. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε χθες στην συνέντευξή του στο Mega την διαφωνία του με την λέξη «εισβολή» λέγοντας ότι κάτι τέτοιο σημαίνει πόλεμο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εχθρική ενέργεια της Τουρκίας.

Σημειωτέον πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να ασκήσει βέτο στην ΕΕ και επιπλέον να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.