Αλ. Τσίπρας: «Όλοι ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις – Δεν πάει άλλο με ΝΔ»

Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι “δεν πάει άλλο”, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν και το δεύτερο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος πως “όλοι ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις”. Παράλληλα προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στην εξουσία σύντομα και θα βάλει ξανά τη χώρα σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ομιλία Τσίπρα έναν χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία σηματοδοτεί και την έναρξη μιας νέας ρητορικής που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ζητάει ευθέως εκλογές να επιμένει πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία καταλόγισε ολοκληρωτικές συμπεριφορές και αυταρχικές μεθόδους εις βάρος της Δημοκρατίας.
Για να γίνει αυτό είπε, πρεπει” να υψώσουμε συλλογικά ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος που στόχο δεν έχουν μόνο τα στελέχη αλλά και την ίδια την παράταξη”.

Στην ομιλία του θύμισε την διαβολή υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ , όπως επίσης και τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε και δέχεται και προσωπικά και προειδοποίησε πως όσο πιο πολύ θα χρεοκοπεί η πολιτική της κυβέρνησης τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στην λάσπη αυτού του είδους. Αυτό σημαίνει είπε με νόημα ότι τα στελέχη οφείλουν να μετρούν δύο φορές κάθε τους βήμα αλλά και να μην αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω . Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δεν θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υποδομών επιχειρηματιών ” και συμπλήρωσε ότι με το ήθος και την εντιμότητα της αριστεράς δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει παιχνίδια.

Η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για τις μεθόδους που μετερχεται ήταν ιδιαιτερα σκληρή και μάλιστα ανέφερε ότι επιστρατεύουν μαζί με τή τρομοκρατία τη συκοφαντία και μαζί με το κράτος και το παρακράτος ,όπως επίσης μαζί με την αστυνομία και τη μαφία γιατί “έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδια τους να σκίζουν τη θάλασσα της κοινωνικής αντίστασης “για να περάσουν όπως πέρασε ο Μωυσής” . Τονισε οτι καταστέλλουν δημοκρατικές ελευθερίες γιατί φοβούνται την κοινωνία και την αξιωματική αντιπολίτευση και αντιμετωπίζουν την Αριστερά και τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ως εσωτερικό εχθρό.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο τελευταίος χρόνος ήταν σκοτεινός και για τη δημοκρατία και για την κοινωνία αλλά και για την οικονομία ,τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για όσα άφησε πίσω του και για την δημοκρατική ευαισθησία με την οποία ασκησε την εξουσία και για το ήθος με το οποίο διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα.
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα σχολιάζοντας καυστικά πως “ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. “Από τη λίστα Πέτσα μέχρι και τις κουμπαριες με τη μικρή και τη μεγάλη διαπλοκή, τις απευθείας αναθέσεις και τα βαουτσερ του κ. Βρούτση γίνεται καθαρό πόσα πολλά βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη και τους άριστους συνεργάτες του “είπε χαρακτηριστικα.

Σε ο,τι αφορά την λίστα Πέτσα τόνισε ότι στην πραγματικότητα είναι λίστα Μητσοτάκη καθώς ανεξάρτητα από ποινικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν αργότερα για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο βαρύτατες πολιτικές ευθύνες φέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με παρεμβάσεις στελεχών. Ο Νίκος Βουτσης φέρεται να είπε ότι πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί απεναντι στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κι αν χρειάζεται να γίνονται μηνύσεις και αγωγές. Ο Παύλος Πολακης ανέφερε ότι όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε απέναντι στην κυβέρνηση με καθαρό λόγο και να μην ασχολούμαστε με τους Καλογριτσες . “Θα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση γιατί το παρακράτος είναι η ΝΔ και η δεξιά ” σχολίασε επιμένοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχασε τους μικρομεσαίους.
Ο Νίκος Παππας υπεραμύνθηκε των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι τους στοίχησαν 400 εκατομμυρια ευρω ” και αναγκάστηκαν με εμάς να πληρώσουν”. Πρόσθεσε ότι ” με έχουνε μόνιμα στο στόχαστρο” και σημείωσε πως ” ως υπουργός έχω υπογράψει εκατοντάδες αποφάσεις τις έχουν κάνει φύλλο και φτερό δεν βρήκαν τίποτα και δεν πρόκειται να βρουν τίποτα ”

Η Δώρα Αυγέρη σημείωσε πως είμαστε θεσμικό ανάχωμα απέναντι σε μια κυβερνηση και μια κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που τα ισοπεδώνει ολα. Από την πλευρά της η Ολυμπία Τελιγιοριδου ανέφερε ότι ζούμε σε συνθήκες ολοκληρωτικού πολέμου από ένα παρασιτικό κατεστημένο οικονομικής ολιγαρχίας από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και από ένα αντίσυριζα μέτωπο που συγκροτείται από δυνάμεις που έχουν παραιτηθεί από τις αξίες και αγώνες ελληνικού λαού. Απεναντι σ αυτό σημείωσε δεν χωράνε ευγένειες και πρέπει με ενότητα να περάσουμε σε επικοινωνιακή αντεπίθεση.

-Ad-