Αλ. Τσίπρας: Πρόταση εξόδου από την κρίση και θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας

Μέτρα και προτάσεις για την θωράκιση της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Forum Helexpo το βράδυ του Σαββάτου.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καταθέσει μία πρόταση εξόδου από την κρίση με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει ότι οι πολίτες δεν περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μία στείρα αντιπολίτευση ή μία στείρα κριτική των κυβερνητικών πεπραγμένων χωρίς αυτά να συνοδεύονται από πειστικές προτάσεις.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist εξήγησε ότι αυτό στο οποίο στοχεύει το κόμμα του είναι μία πολιτική πρόταση που θα γίνει κατανοητή από τους πολίτες και θα επιβραβευθεί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνηθίζω να προσαρμόζω την πολιτική μου πρόταση σ’ αυτό που οι τάσεις της στιγμής υποδεικνύουν (δημοσκοπήσεις), αλλά οικοδομούμε την πολιτική πρόταση στη βάση των αναγκών της κοινωνίας. Επίσης σε άλλο σημείο και απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε πως «αργά η γρήγορα θα φανούν οι συνέπειες της κρίσης» κι ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει μία διακριτή οικονομική πρόταση και θα έρθει ως η εναλλακτική λύση. Προσδιορίζοντας δε το στυλ της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε πει ότι η άποψη του κλίνει υπέρ της προγραμματικής αντιπολίτευσης με προτάσεις συμπληρώνοντας ότι «μπορείς να κάνει σκληρή αντιπολίτευση με εποικοδομητικές προτάσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με το νέο επιτελείο του κόμματος μετά τις αλλαγές που δρομολόγησε στην Κουμουνδούρου και στις χρεώσεις τομέων στην κοινοβουλευτική ομάδα. Την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου, την πρώτη μετά και την παρουσίαση του νέου σήματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του νέου λογότυπου στο οποίο κυριαρχεί ένα αστέρι παραπέμποντας με τις κορυφές του στις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας