Αλ. Τσίπρας: Το τέλος της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση

Για αλλαγή γραμμής και τέλος της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό προϊδεάζει ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον ο Κ. Μητσοτάκης δεν εγκαταλείψει την επιλογή του αυταρχισμού και της βίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε με δημόσια παρέμβασή του να καταστήσει σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου πως εφόσον δεν αλλάξει στρατηγική στην διαχείριση του μεταναστευτικού τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαφοροποιήσει την στάση του και θα βρεθεί κοντά στους νησιώτες και τους αγώνες τους. Στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση εντάσσεται και η διαπίστωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πως ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης οφείλει να παραιτηθεί καθώς έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας κάτι που συνδέεται και με την παρουσία των ΜΑΤ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει άμεσα σε τρεις ενέργειες: Να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά και να αναστείλει τις εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

Μάλιστα διασαφηνίζει πως στον βαθμό που ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. «Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας». Όμως, προσθέτει πως εάν επιμείνει στις αδιέξοδες και αυταρχικές επιλογές «δεν μπορούμε παρά να είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και δίπλα στους συμπολίτες μας στα νησιά που δικαίως αγωνιούν και αντιστέκονται». Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγει σχολιάζοντας πως «δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη και στήριξη στις χώρες της ΕΕ και να συμπεριφέρεσαι χωρίς αλληλεγγύη και στήριξη στα νησιά της ελληνικής επικράτειας».

Την ίδια ώρα δεν είναι τυχαίο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως επιβεβλημένη την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη «πριν θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της εμμονικής πολιτικής του» Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά και μάλιστα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. «Αντί για γενικευμένη ασφάλεια ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και χάος» επισημαίνει ο Αλέξης Χαρίτσης