Αλ. Τσίπρας: Τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη οι πρόωρες εκλογές

Τυχοδιωκτική κίνηση από πλευράς του κ. Μητσοτάκη θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας πως θα ήταν μία απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» θεωρεί ότι θα ήταν απολύτως υποκριτικό για τον πρωθυπουργό να επιλέξει τις κάλπες, ωστόσο διασαφηνίζει πως «δεν τίς φοβάται».

Η αλήθεια είναι πως το θέμα των πρόωρων εκλογών δεν έχει φύγει από τις συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι ο Κ. Μητσοτάκης αμφιταλαντεύεται επειδή δέχεται επίμονες εισηγήσεις από συστήματα εντός και εκτός Μαξίμου για πρόωρες εκλογές και θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα να τίς προκηρύξει εάν τελικώς το αποφασίσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ως εκ τούτου σε συνδυασμό με τις αδυναμίες που δημιουργούν οι υγειονομικοί, λόγω κορωνοϊού, περιορισμοί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να πιστεύει ότι στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποιος προγραμματισμός για το συνέδριο του κόμματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ή ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει πυκνές εξορμήσεις ανά την περιφέρεια, κάτι που ξεκίνησε ήδη με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ρόδο, και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Στόχος είναι να γίνουν γνωστές οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στήριξη της Οικονομίας, όπως εμπεριέχονται στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» που παρουσιάστηκε επισήμως στο Ζάππειο. Επίσης ανοίγουν και πάλι οι οργανώσεις για εγγραφές νέων μελών, ενώ μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων τα στελέχη του κόμματος θα συζητούν με μέλη και απλούς πολίτες για τις ανάγκες της κοινωνίας και τις θέσεις του κόμματος για την αποτροπή μίας βαθιάς ύφεσης στην οικονομία.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου και τυπικά θα επικυρωθεί το νέο όνομα του πολιτικού φορέα δίνοντας νέα ώθηση στην διαδικασία του μετασχηματισμού και της ανασυγκρότησής του.