Αλέξανδρος Κομπόγιωργας: Θλίψη στην κηδεία του ηθοποιού

Σε ηλικία 48 ετών, «παγώνοντας» συγγενείς, φίλους και συνεργάτες, έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Κομπόγιωργας. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες ημέρες, έχοντας δώσει γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη σειρά, «Εραστής Δυτικών προαστίων» κάνοντας τον αδερφό της Λίζας που υποδυόταν τότε η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, η «Βασιλική» του «Σασμού». Η σειρά είχε προβληθεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από τη συχνότητα του Mega τη σεζόν 2004-2005.

Η τραγική είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα μία δημοσίευση της ηθοποιού, Καλλιόπης Ευαγγελίδου, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να αποκαλύπτει ότι Αλέξανδρος Κομπόγιωργας έδινε σκληρή μάχη το τελευταίο εξάμηνο.

Το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του ηθοποιού στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης, ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στη Ριτσώνα για να αποτεφρωθεί.

Στο κοιμητήριο βρέθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Χριστίνα Κουλουμπή, η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Σοφία Μανωλάκου, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, η Μαίρη Ραζή, ο Γιώργος Νανούρης και φυσικά συγγενείς και φίλοι.

Η Χριστίνα Κουλουμπή μάλιστα ήταν συντετριμμένη. Η ηθοποιός διατηρούσε άψογες σχέσεις με τον Αλέξανδρο Κομπόγιωργα ενώ είχαν παίξει μαζί στον «Εραστή δυτικών προαστίων».

Ο Αλέξανδρος Κομπόγιωργας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1998.

Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με σκηνοθέτες όπως οι Μ. Βολανάκης, Κ. Ρουγγέρη, Σ. Λιβαθινός, Λ. Ρικάκη, Κ. Πασχάλης, Γ. Ιορδανίδης, Τ. Λυκουρέσης, Γ. Κακλέας, Γ. Νανούρης.

Παράλληλα είχε συνεργαστεί ως σκηνογράφος- ενδυματολόγος.