• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Αλέξανδρος Σαμαράς: Οι λόγοι που ξεχωρίζει το myschool.gr στην online εκπαίδευση αγγλικών

Από Newsique Team
04/09/2023
σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλέξανδρος Σαμαράς: Οι λόγοι που ξεχωρίζει το myschool.gr στην online εκπαίδευση αγγλικών
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πρωτοπόρα ιδέα, της δημιουργίας ενός online φροντιστήριο αγγλικών (myschool.gr) που παρέχει συνδυασμό υψηλής ποιότητας σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εκπαίδευσης, μιλάει στο newsique.gr, o Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος MySchool, Αλέξανδρος Σαμαράς.

Ο ίδιος εξηγεί τι κάνει ξεχωριστό το MySchool, ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται, τονίζοντας ότι παρέχει μαθήματα 24/7 σε τιμές που κατά μέσο όρο είναι περίπου 2 με 4 φορές πιο χαμηλές από την υπόλοιπη αγορά.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξανδρου Σαμαρά στο newsique:

Αλέξανδρε, έχετε δημιουργήσει κάτι το πρωτοπόρο στην Ελλάδα, που αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα εκμάθησης ξένων γλωσσών και θα θέλαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ας αρχίσουμε από τα βασικά:

Τι είναι το My School;

Το My School, που έχει ιστοσελίδα https://myschool.gr είναι ένα online φροντιστήριο αγγλικών, που παρέχει μαθήματα 24/7 σε ενήλικες μαθητές, σε τιμές που κατά μέσο όρο είναι περίπου 2 με 4 φορές πιο χαμηλές από την υπόλοιπη αγορά, και με υποστήριξη από καθηγητές. Ακολουθεί ένα μοντέλο εκμάθησης κι έχει τεχνολογία που είναι καλύτερη ακόμη κι από τους πιο μεγάλους κολοσσούς ξένων γλωσσών παγκοσμίως.

Κι άλλα φροντιστήρια στην Ελλάδα κάνουν μαθήματα online. Εσείς τι το ξεχωριστό έχετε και υπερέχετε;

Σωστά, κι άλλοι κάνουν online εκπαίδευση, όμως όχι με τον ιδανικό τρόπο. Γι’ αυτό και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται ακόμη αρκετά την online εκπαίδευση. Σκεφτείτε, ένα μεγάλο κομμάτι μαθητών στην Ελλάδα, προτιμάει να χάνει χρόνο σε μετακινήσεις για να πάει να κάνει μάθημα δια ζώσης. Είναι παράλογο! Προτιμούν τον δύσκολο και κουραστικό τρόπο! Όμως γιατί γίνεται αυτό; Γίνεται επειδή η εμπειρία που είχαν από την online εκπαίδευση δεν ήταν καλή.

Είχαμε αρκετά σχόλια από μαθητές μας σχετικά με την προηγούμενή τους εμπειρία. Για παράδειγμα, ο καθηγητής τους δεν ήξερε να χρησιμοποιεί το Zoom. Η σύνδεση του internet του καθηγητή τους δεν ήταν καλής ποιότητας. Κι επιπλέον, οι καθηγητές προσπαθούν να διδάξουν online με τον ίδιο τρόπο που διδάσκουν σε αίθουσα. Η online εκπαίδευση δε γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Έχει άλλο τρόπο διδασκαλίας. Με λίγα λόγια, λόγω κακής εμπειρίας, η online εκπαίδευση αντί να βελτιώσει τη ζωή κάποιων μαθητών, την έκανε δύσκολη επειδή συνήθως δεν έγινε με το σωστό τρόπο.

Γιατί σε εμάς αυτό είναι διαφορετικό; Επειδή οι παραδόσεις των μαθημάτων γίνονται μέσω βίντεο, τα οποία είναι πολύ υψηλής ποιότητας, κι έχουν περάσει από ποιοτικό έλεγχο από εξειδικευμένους καθηγητές. Από τεχνικής πλευράς ένα βίντεο πάντα παρέχει σταθερότητα και δεν υπάρχουν προβλήματα μετάδοσης, ακόμη κι εάν η σύνδεση του ίντερνετ του μαθητή είναι αργή.

Επίσης παρέχουμε ζωντανά μαθήματα μέσω Zoom για τα προφορικά και ζωντανές online συναντήσεις με καθηγητή για επίλυση αποριών. Επιπλέον κάνουμε διόρθωση γραπτών εργασιών με υψηλής ποιότητας ανατροφοδότηση καθηγητή και παρέχουμε καθημερινή υποστήριξη από καθηγητή.

Με άλλα λόγια, παρέχουμε έναν συνδυασμό υψηλής ποιότητας σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εκπαίδευσης. Αυτό ονομάζεται και blended. Ποτέ δεν υπήρχε υψηλότερης ποιότητας τρόπος διδασκαλίας. Βέβαια blended με blended διαφέρει, αλλά εμείς ακολουθούμε τα πιο υψηλά στάνταρ με τον τρόπο που σας περιέγραψα.

Πώς ξεκίνησε όλο αυτό;

Ήμουν περίπου 12 χρονών όταν έκανα μάθημα σε τμήμα για γαλλικά. Ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ως θέμα παράδοσης στην τάξη ήταν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι μαθητές δε θα κάνουν μάθημα δια ζώσης επειδή θα υπάρχει καλή τεχνολογία. Όλα θα γίνονται μέσω ίντερνετ, κι αυτό θα τους ωφελήσει όλους, και τους μαθητές σε μεγάλες πόλεις, και τους μαθητές σε απομονωμένες περιοχές όπως στα νησιά ή στο βουνό, επειδή θα έχουν πρόσβαση στη μάθηση από τους καλύτερους καθηγητές, μέσω της τεχνολογίας.

Τα χρόνια πέρασαν. Η τεχνολογία δημιουργήθηκε. Όμως ήρθε η πανδημία που απέδειξε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν ήταν καθόλου έτοιμο να κάνει τη μετάβαση στην online εκπαίδευση. Εκεί σκέφτηκα ότι αφού δεν υπάρχει κάτι τόσο ποιοτικό ακόμη, κάποιος θα πρέπει να κάνει την αρχή γι’αυτή τη μετάβαση. Κι έτσι όπως ήμασταν κλειδωμένοι όλοι στα σπίτια μας μέσα στην πανδημία, εγώ άρχισα να δημιουργώ το My School.

Τι επιπλέον προτέρημα έχει το My School;

Νομίζω είμαστε οι μόνοι που δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν αγγλικά με το δικό τους ρυθμό. Άλλος πρέπει και θέλει να μάθει πιο αργά, κι άλλος πιο γρήγορα. Άλλος εμπεδώνει τις παραδόσεις των μαθημάτων πιο αργά, κι άλλος πιο γρήγορα. Κι όλο αυτό 24/7. Παρέχουμε αυτή την εξατομικευμένη δυνατότητα. Βέβαια για να το καταφέρουμε αυτό έπρεπε να φτιάξουμε την αντίστοιχη τεχνολογία που να δίνει τη δυνατότητα, όμως το καταφέραμε.

Ως γενική εικόνα, πώς βλέπετε το μέλλον της online εκπαίδευσης;

Η online εκπαίδευση έχει μεγάλο μέλλον. Αυτό δεν είναι απλά η γνώμη μου, το αποδεικνύουν και οι προβλέψεις των παγκοσμίων οργανισμών ανάπτυξης και οικονομίας. Η online εκπαίδευση για τα επόμενα 10 χρόνια θα έχει συνεχή άνοδο.

Με βάση τα δεδομένα αυτά θεωρώ ότι όλη η εκπαίδευση τεχνικών γνώσεων ή ξένων γλωσσών στο μέλλον θα γίνεται μόνο online. Επίσης θεωρώ ότι όλοι θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν το δικό μας μοντέλο, επειδή είναι πολύ πετυχημένο. Βέβαια για να το δημιουργήσουμε δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, και πήραμε συμβουλές κι από επενδυτές και εξειδικευμένους συμβούλους από Αμερική και Γερμανία. Οπότε, αυτό που δημιουργήσαμε είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι το My School δείχνει το δρόμο του μέλλοντος στην παιδεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr

Διαβάστε Ακόμα

Βασίλης Κουβέλης: Θέλω να προσφέρω στην πολιτιστική αναβάθμιση της Πεντέλης

Βασίλης Κουβέλης: Θέλω να προσφέρω στην πολιτιστική αναβάθμιση της Πεντέλης

30/09/2023
Κ. Ζαχαριάδης στο newsique: Για μια Αθήνα που λειτουργεί, διεκδικεί, σχεδιάζει και δημιουργεί

Κ. Ζαχαριάδης στο newsique: Για μια Αθήνα που λειτουργεί, διεκδικεί, σχεδιάζει και δημιουργεί

11/08/2023
Φ. Καρούτσου στο newsique: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αισιοδοξία και ελπίδα

Φ. Καρούτσου στο newsique: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αισιοδοξία και ελπίδα

16/05/2023
Κ. Μπέρδου στο newsique: «Ιστορική ευκαιρία για προοδευτική κυβέρνηση πραγματικής πλειοψηφίας»

Κ. Μπέρδου στο newsique: «Ιστορική ευκαιρία για προοδευτική κυβέρνηση πραγματικής πλειοψηφίας»

10/05/2023
O Β. Κόκκαλης στο newsique: Η κοινωνία είναι θυμωμένη

O Β. Κόκκαλης στο newsique: Η κοινωνία είναι θυμωμένη

05/05/2023
Νέλλη Ξυδούς στο newsique: «Οι ζωές μας μετράνε»

Νέλλη Ξυδούς στο newsique: «Οι ζωές μας μετράνε»

03/05/2023



Follow Newsique



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συντάξεις: Ευχάριστα νέα! Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε επίδομα

Συντάξεις: Ευχάριστα νέα! Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε επίδομα

29/09/2023 | 21:17

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται – Ποιοι θα πάρουν επίδομα

Συντάξεις: Πόσο αυξάνονται – Ποιοι θα πάρουν επίδομα

01/10/2023 | 09:13

Ν. Κοτζιάς: Ο Κ. Μητσοτάκης νιώθει το Κυπριακό ως βάρος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί (video)

Νίκος Κοτζιάς: H Αριστερά και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

01/10/2023 | 14:24

Άρτα: Τα τελευταία λόγια του 65χρονου πριν τον σκοτώσει ο γιος του

Άρτα: Τα τελευταία λόγια του 65χρονου πριν τον σκοτώσει ο γιος του

01/10/2023 | 13:14

Συντάξεις: Δυστυχώς άσχημα νέα - Ποιοι δεν θα πάρουν λεφτά

Συντάξεις: Δυστυχώς άσχημα νέα – Ποιοι δεν θα πάρουν λεφτά

25/09/2023 | 14:51

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: «Βρέχει» λεφτά σήμερα 2/10 - Ποιοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ«Βρέχει» λεφτά σήμερα 2/10 – Ποιοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ
  • Το PKΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα – Δείτε τη στιγμή της έκρηξης
  • Στ. Κασσελάκης: Ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να θεωρεί τον Μπέο ως τον «καταλληλότερο όλων», όπως έχει δηλώσει;
  • Κ. Μητσοτάκης για ΟΑΚΑ: Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του – Πρώτη φορά γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004
  • Ρομά και Κοινωνικός Αποκλεισμός

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr