Αλέξης Τσίπρας: Δεν το βάζουμε κάτω, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι

Κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας ακόμη και σε αυτούς που διαφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και όλους όσοι ψήφισαν μικρότερα κόμματα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στην Κοκκινιά του Πειραιά.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο ότι η ΝΔ επιθυμεί να στρέψει την ψήφο των πολιτών που δεν θα την στηρίξουν οπουδήποτε αλλού εκτός του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και επιδιώκουν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι η εκλογική ενδυνάμωσή του θα περιορίσει μία ανεξέλεγκτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. “Λένε όμως κάποιοι, μα καλά αφού είναι δύσκολη υπόθεση η ανατροπή του αποτελέσματος γιατί να ψηφίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα. Μα γιατί αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για να είναι παντοδύναμοι, για να κάνουνε ό,τι τούς καπνίσει ανενόχλητοι” σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας. Επεσήμανε δε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να στρέψει την αντίθεση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος απέναντι σε αυτήν οπουδήποτε αλλού πέραν του ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει ισχυρό αντίπαλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκανε άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες “παρά τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους μαζί μας” να συνταχθούν μαζί του με την καθόλου τυχαία υπενθύμιση πως “κανένα λάθος και καμιά αστοχία, δεν μπορεί να παραγράψει την προσήλωσή μας στα δικά τους συμφέροντα”.

Στην πράξη είπε ότι τα συμφέροντα των απλών πολιτών μπορούν να υποστηριχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι από μία δεξιά κυβέρνηση που επιθυμεί να κυβερνήσει με αλαζονεία και φόβο.

Γι’ αυτό και επέμεινε ζητώντας “να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς”. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνθηκε στους πολίτες “που απογοητεύτηκαν από τα λάθη και τις παραλείψεις μας”, στους νέους “που επέλεξαν την αποχή θεωρώντας ότι όλοι ίδιοι είναι” και στους προοδευτικούς πολίτες “που επέλεξαν μικρότερα κόμματα”.

Σε σχέση με το αποτέλεσμα της νέας εκλογικής μάχης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι “μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε” και επισημαίνοντας ότι “μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης”.