Αλέξης Τσίπρας: Η παρακαταθήκη του ’21 είναι όχημά μας για τις μάχες του μέλλοντος

Στο πλαίσιο της επετέιου της ελληνικής επανάστασης του 1821, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε και αυτός το δικό του μήνυμα.

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έστειλε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως λέει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η επαναστατική και δημοκρατική παρακαταθήκη του Εικοσιένα είναι αυτή που πότισε τους πολιτικούς μας θεσμούς, την ιστορική μας συνείδηση και τη συλλογική μας μνήμη. Είναι κομμάτι της συλλογικής μας ταυτότητας και όχημά μας για τις μάχες του μέλλοντος».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάνει αναφορά στην μάχη που δίνεται ενάντια στην πανδημία σημειώνοντας: «η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι μεγάλες νίκες είναι υπόθεση των απλών ανθρώπων, αυτών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση υπηρετούν έναν σκοπό ανώτερο και από την ίδια τους τη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι, οι ήρωες της εποχής μας, είναι όσοι και όσες σήμερα δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».

Καταλήγει δε λέγοντας: «Στέλνω την αλληλεγγύη και τη στήριξή μου σε όλους τους υγειονομικούς και καλώ κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να βρει δύναμη και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Έχουμε μπροστά μας μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί».