Αλέξης Τσίπρας: Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης θα παραδώσει χάος

Τον φόβο του πως μία αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖA δεν θα έχει την ευχέρεια διαχείρισης διότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης θα παραδώσει χάος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο “Κρήτη TV”.

Παράλληλα έστειλε νέα μηνύματα στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ζητώντας να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα των εκλογών αλλά και για το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών. “Πάλι χάος θα παραλάβουμε, είναι της μοίρας μας γραπτό. Όπως χάος παρέλαβε και το 2009 ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή, όπως χάος παραλάβαμε εμείς από τον Σαμαρά και το Βενιζέλο με άδεια ταμεία που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε ούτε συντάξεις” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για να σημειώσει πως η κυβέρνησή του νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και ρύθμισε το χρέος στηρίζοντας την κοινωνία ακόμη και με λάθη και παραλείψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε το φαινόμενο του pasokification που δεν οφειλόταν στο ότι το ΠΑΣΟΚ είχε κακούς αρχηγούς όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά για να πει ότι αυτό οφειλόταν στο ότι “ακολούθησε πολιτική ταύτισης με τη ΝΔ”. Στο σημείο αυτό έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως “εάν δεν το έχουν καταλάβει και συνεχίσουν την πολιτική ταύτισης νομίζω ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το υπαρξιακό τους συμφέρον σε αυτό το κόμμα”.

Συγχρόνως, κάλεσε τις αυτοπροσδιοριζόμενες προοδευτικές δυνάμεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να πουν εάν πιστεύουν ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ και είπε με νόημα: “Όσοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’ αόριστον. Κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσουν στον λαό τί θέλουν για τον τόπο. Θέλουν συμμετοχή στην κυβέρνηση; Κι αν ναι σε ποια κατεύθυνση, με ποιους προγραμματικούς όρους και προς ποια πλευρά”. Επανέλαβε το αίτημα της εκλογής και είπε ότι είτε από την πρώτη Κυριακή είτε από τη δεύτερη το αίτημα τού να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς θα γίνει πραγματικότητα. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και ανέφερε πως “όσο πιο σύντομα κάποιοι το συνειδητοποιήσουν, τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον”.

Για τα μέλη του κόμματος είπε ότι την κρίσιμη ημέρα που θα κριθεί το θέμα της διακυβέρνησης, “όταν πάρουμε την εντολή”, θα ζητήσουμε με ψηφιακό τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετηθούν τα μέλη μας, να την εγκρίνουν ή να την απορρίψουν”. Ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη θα γίνει στις 15 Μαϊου.