Αλέξης Τσίπρας: Η πρώτη έξοδος στην περιφέρεια μετά την καραντίνα

Την πρώτη του έξοδο στην περιφέρεια μετά το τέλος της καραντίνας πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει αποφασίσει να “εγκαταλείπει” με κάθε ευκαιρία την Κουμουνδούρου ώστε να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις περιοδείες και τις επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους-που είχε περιορίσει η πανδημία- κερδίζοντας από τον χαμένο χρόνο του lockdown.

Ως εκ τούτου τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα θα περιοδεύσει στην Ηλεία όπου και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς: Από εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιοχής έως αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και νέους εργαζόμενους, φοιτητές και επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να πιστεύει ότι η πανδημία σε μεγάλο βαθμό “έδεσε” τα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς αναγκάστηκε να μηδενίσει σχεδόν την πολιτική της δραστηριότητα και να χάσει πολύτιμο χρόνο στο ζήτημα της επανασύνδεσής της με την κοινωνία και την ενίσχυση της διαδικασίας της διεύρυνσης. Ως εκ τούτου το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στο καθημερινό πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέψεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα αυτή που έκανε σήμερα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας πλαισιωμένος από τρεις αρχαιολόγους περπάτησε στο Βράχο και αντίκρυσε από κοντά τις παρεμβάσεις με τσιμέντο που έχουν γίνει στην Ακρόπολη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ιδιοκτησιακή νοοτροπία και διαπίστωσε όπως έγραψε στα social media “το μέγεθος της τσιμεντένιας επέμβασης που αλλάζει το τοπίο ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, προκαλώντας την κριτική πλήθους επιστημόνων, την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης και συγχρόνως επικριτικά σχόλια και άρθρα στον διεθνή Τύπο. “Η Ακρόπολη ανήκει στην ανθρωπότητα και την αιωνιότητα” ανέφερε με την επισήμανση πως οι όποιες επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο θα έπρεπε να έχουν ευρύτατη συναίνεση όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Διεθνούς Πολιτιστικής Κοινότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από την Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Κώστα Στρατή. Η ξενάγηση του έγινε από την έφορο Ακροπόλεως και ομότιμη καθηγήτρια κλασσικής αρχαιολογίας Ισμήνη Τριάνη, τον αρχιτέκτονα και προϊστάμενο του έργου αποκατάστασης των Προπύλαιων Δρ. Τάσο Τανούλα, και τον καθηγητή Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Αποκατάστασης και Επανάχρησης Μνημείων Ιστορικών Συνόλων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμονα της Unesco σε θέματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Άλκη Πρέπη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών με γρίπη
16 Ιανουαρίου, 2025
Κατρίνης: Ο Μητσοτάκης θέτει την ενότητα της παράταξής του πάνω από την ενότητα του έθνους
16 Ιανουαρίου, 2025
Βρετανία: Γυναίκα ναρκώθηκε εν αγνοία της στο μπαρ της Βουλής
16 Ιανουαρίου, 2025
Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αλλάζει ο διοικητής στην Αντιτρομοκρατική μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας
16 Ιανουαρίου, 2025
ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη η νέα έκδοση του πληροφοριακού συστήματος παρακολούθησης εισροών – εκροών
16 Ιανουαρίου, 2025
Σερβία: Φοιτήτρια παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης
16 Ιανουαρίου, 2025
Πέθανε στα 78 του χρόνια ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς
16 Ιανουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς: Ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθερότητα στην περιοχή
16 Ιανουαρίου, 2025
Ο FDA απαγορεύει την κόκκινη χρωστική No.3 που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα
16 Ιανουαρίου, 2025
Αστυνομικοί έπαιζαν φρουτάκια σε περιπολία
16 Ιανουαρίου, 2025