Αλέξης Τσίπρας: Ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη

Στην Πάτρα απόψε το βράδυ κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το φινάλε εντός εντατικού προεκλογικού αγώνα που ξεκίνησε επί της ουσίας λίγο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που μίλησε χθες βράδυ σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα- ίσως και η μεγαλύτερη που έχει οργανώσει ποτέ η Κουμουνδούρου- αναμένεται να απευθυνθεί για μία ακόμη φορά όχι μόνο στους προοδευτικούς ψηφοφόρους ώστε να δώσουν την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την κάλπη της απλής αναλογικής αλλά και στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας τονίζοντας πως η νίκη δεν θα είναι εντολή μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τις ηγεσίες τους ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σ’ αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι διαχειρίστηκαν με ταχύτητα και με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο το πρόβλημα που δημιούργησε η δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20% και επιδιώκουν να περιορίσουν το όποιο κόστος θα μπορούσε να προκαλέσει μία εσφαλμένη προσωπική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και σήμερα για το θέμα στην εκπομπή της Φ. Σκορδά στον Σκάι και σημείωσε πως “στην πολιτική πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις. “Όταν απευθύνεσαι στον ελληνικό λαό με ένα Συμβόλαιο και το λες “Συμβόλαιο Αλλαγής” δεν μπορείς να δώσεις δικαίωμα σε κανέναν είτε ηθελημένα, είτε άθελά του να το αμφισβητήσει. Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το Συμβόλαιο. Και ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη που αδικήθηκε όλα τα χρόνια τα μνημονιακά, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση, να δώσουμε ανάσα”.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε με σαφήνεια πως όχι μόνο δεν θα υπάρξουν εισφορές, αλλά αντιθέτως θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, θα υπάρξει η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος “και ανάσες στη μεσαία τάξη”.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην στάση του κ. Κατρούγκαλου για να τονίσει πως βρέθηκε εκτός επειδή έκανε ένα λάθος λόγω της δικής του ευθυξίας και της αποφασιστικότητας του ίδιου (του Αλέξη Τσίπρα), την ώρα που ο Καραμανλής των Τεμπών βρίσκεται εντός ψηφοδελτίου “διότι θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικόυ λαού”.

Κατέληξε λέγοντας: “Αυτοί είμαστε. Συγκρίνετέ μας”.