Αλέξης Τσίπρας: «Μαύρα» Χριστούγεννα αν ο Μητσοτάκης δεν αναλάβει τις ευθύνες του

Ολοένα και πιο κοντά φέρνει η κυβέρνηση με την ανεπάρκειά της και την ατολμία της το ενδεχόμενο ενός νέου καταστροφικού για την οικονομία lockdown φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι θα φέρει την κύρια ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε και σήμερα τους τόνους της αγωνίας για την εξέλιξη της πανδημίας καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να συνειδητοποιήσει πως θα έρθουν μαύρα Χριστούγεννα εάν δεν αναλάβει τις ευθύνες του κι επιμείνει στην “προχειρότητα και ανεπάρκεια” με την οποία έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηριζόμενος στις δραματικές προβλέψεις των επιστημόνων καλεί την κυβέρνηση να λάβει ακόμη και τώρα πρόσθετα μέτρα καθώς ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική “βρίσκονται σε συνθήκες κατάρρευσης και πολέμου” ενώ προβλέπεται να επιδεινωθεί το επόμενο μήνα σε σημείο που να έχουμε όπως λέει εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα ακόμη και σε ράντζα.

Μετά την περιοδεία του σήμερα στο νοσοκομείο του Βόλου ο Αλέξης Τσίπρας χτύπησε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για να διαπιστώσει : “Ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει και δεν μπορεί”. Μάλιστα επανέλαβε αυτό που ανακοίνωσε ήδη χθες από τη Λάρισα ότι το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία για επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραγωγικούς φορείς και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο”.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει νέες προτάσεις προς την κυβέρνηση ώστε να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει ενίσχυση του ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες σε ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, άρση του μέτρου που εφαρμόζεται στα σχολεία για κλείσιμο μιας τάξης μόνο όταν τα κρούσματα φτάνουν στο 50+1%, τεστ στις εισόδους των ναών από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας καθώς “δεν μπορεί οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι”. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση ώστε πόρτα πόρτα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι καθώς και εθελοντές ΜΚΟ να ενημερωθούν και ει δυνατόν να πειστούν οι άνω των 60 ετών ώστε να κάνουν το εμβόλιο καθώς υπάρχουν υψηλές πιθανότητες για βαριά νόσηση ή ακόμη και απώλεια των ζωών τους.