Αλέξης Τσίπρας: Με τις επιλογές σας πολλαπλασιάσατε την κρίση

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει “ξεθεώσει” με τους λογαριασμούς στο ρεύμα τα νοικοκυριά τα γαλάζια στελέχη της ΔΕΗ αυτοθαυμάζονται, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Στάσης “καθαρίζει ετησίως με τα μπόνους 360.000 ευρώ”. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν καταπέλτης για τους διορισμούς ημετέρων και στον νέο ΕΦΚΑ λέγοντας πως την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα και οι αγρότες δεν μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους επειδή “με τις επιλογές σας πολλαπλασιάσατε την κρίση”, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδια που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής δυσφορίας μέσα από τις συγκρίσεις στους μισθούς των golden boys που θα παίρνουν έως και 8.000 ευρώ, ενώ αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για την κατάργηση του νέου νόμου για τον ΕΦΚΑ από μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως “αυτό το νομοσχέδιο είναι το διαβατήριο για το μεγάλο φαγοπότι του γαλάζιου κομματικού στρατού και των κρατικοδίαιτων ελίτ στο κράτος”.

Αναρωτήθηκε εάν ο παριστάμενος υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης αισθάνεται καλά την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και σχολίασε με νόημα: “Θέλετε κράτος τσιφλίκι, λιγότερο για τον πολίτη αλλά περισσότερο για τα ρουσφέτια σας”. Συνέχισε λέγοντας δηκτικά προς τον υπουργό: “Αναρωτιέμαι κύριε Χατζηδάκη τελικά μετά από τα τόσα επιτεύγματα πόσες τούρτες θα χρειαστεί να κόψετε και πόσους ορόφους θα έχουν καθώς δεν είναι μόνο η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ, αλλά και ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΛΑΡΚΟ και η επικουρική ασφάλιση και τώρα ο ΕΦΚΑ” υπαινισσόμενος ότι σ’ όλους αυτούς τους οργανισμούς ο υπουργός έχει αφήσει αρνητική σφραγίδα.

Κατήγγειλε επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γέμισε το δημόσιο με μετακλητούς και γαλάζια ρουσφέτια καταργώντας ακόμη και τον ΑΣΕΠ και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει στο γήπεδο της αναξιοκρατίας και του κομματικού κράτους δεσμευόμενος για “διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία” σ’ ένα κράτος δημοκρατικό, ανθρώπινο και κοινωνικό με μία προοδευτική κυβέρνηση.