Αλέξης Τσίπρας: «Να πέσει άπλετο φως στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών»

“Δεν θα σταματήσω ούτε στιγμή να στηρίζω τη Δημοκρατία και τον τόπο. Αυτή είναι η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης. Δεν πρόκειται να σταματήσω να αγωνίζομαι να πέσει άπλετο φως στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών και να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό όσοι έχουν διαπράξει αυτήν την εκτροπή”.

Με τα λόγια αυτά ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σήμερα από τη Δυτική Μακεδονία στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων καλώντας τη Δικαιοσύνη να αναζητήσει τις αποδείξεις εκεί που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτού ολοκληρώσει τη διήμερη περιοδεία του στη Φλώρινα και την Καστοριά έδωσε διακαναλική συνέντευξη στο News+ και αναφέρθηκε διεξοδικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και στην χθεσινή του επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο. Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον εισαγγελέα την εκτίμησή του για το πού βρίσκονται οι αποδείξεις: Ο εθνικός νομοθέτης δείχνει πώς λειτουργεί η ΕΥΠ και πού βρίσκονται οι εθνικές εγγυήσεις. Επίσης υπάρχουν οι διατάξεις που υπογράφουν οι εισαγγελείς και αποστέλλονται στην ΑΔΑΕ και επιπλέον υπάρχουν και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών οι οποίοι υποχρεούνται να τηρούν αρχεία τουλάχιστον για τις “νόμιμες επισυνδέσεις”. Επομένως, όπως εξήγησε όποιος ζητά αποδείξεις μπορεί να τις βρει είτε μέσω των παρόχων, είτε μέσω της ΑΔΑΕ είτε μέσω της εισαγγελέως κυρίας Βλάχου που υπέγραφε για τις παρακολουθήσεις.

Για το ίδιο θέμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε εάν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων τότε γιατί οι ανώτατοι στρατιωτικοί παραμένουν στις θέσεις τους. Συμπλήρωσε πως οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή κυβέρνηση που θα χρησιμοποιούσε τέτοιες άθλιες πρακτικές δεν θα μπορούσε να σταθεί καν μία ημέρα μιλώντας για σύστημα διακυβέρνησης από την πλευρά της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε νωρίτερα στην πόλη της Καστοριάς όπου ξεκάθαρα απευθύνθηκε στους συντηρητικούς ψηφοφόρους που παραδοσιακά κινούνται κοντά στο κυβερνών κόμμα λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα απευθυνθεί και σε αυτούς που ψηφίζουν ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και αξίες. Γίνεται σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποιεί την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που έχει αυξήσει την ανεργία και έχει οδηγήσει πολλούς νομούς σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.