Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε μπορεί

Συνεννόηση για την πανδημία με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας όπως ανακοίνωσε απόψε από τη Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αφού κατακεραύνωσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για διαχειριστική ανικανότητα, προχειρότητα, αδράνεια, ιδεολογικές εμμονές, κυνισμό, δόλια παραπλάνηση, ψηφοθηρία και παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης είπε στο ακροατήριό του πως τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με τις ηγεσίες των κομμάτων ούτως ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να αναζητηθούν κάποιες λύσεις.

Ως εκ τουτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτίθεται τις επόμενες ημέρες να απευθυνθεί στις ηγεσίες του ΚΙΝΑΛ (είτε στον γραμματέα, είτε στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας) και στους γενικούς γραμματείς του ΜΕΡΑ25 και του ΚΚΕ προκειμένου από κοινού να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Αναρωτήθηκα για τον κ. Μητσοτάκη εάν δεν θέλει, εάν δεν μπορεί, όμως σήμερα είναι δεδομένο ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί” είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωσή του στη Λάρισα τονίζοντας πως “οι υπόλοιποι και η πλειοψηφία της κοινωνίας έχουμε ευθύνη να μην αφήσουμε την καταστροφή να συντελεστεί”. Πρόσθεσε πως το Σύνταγμα και η δημοκρατία μάς δίνουν τα όπλα και σημείωσε: “Ας τα χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα. Οφείλουμε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το θέμα της πανδημίας” ανακοινώνοντας πως για το μέγα αυτό ζήτημα σκοπεύει να επικοινωνήσει με τις ηγεσίες των κομμάτων “ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε τί μπορεί να γίνει επίσης σε επίπεδο συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπροσώπους άλλων παραγωγικών στρωμάτων”. Είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του έκανε λόγο για κυβέρνηση Καρατζαφέρη αφού επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετήσει σε κρίσιμα υπουργεία τρία κορυφαία στελέχη του ΛΑΟΣ τους κ.κ. Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βορίδη , ενώ σε άλλο σημείο κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πολιτεύεται με ύβρεις και φαιδρότητες και σχολίασε ότι “παραπέμπει σε πολιτικές του Τραμπ κάτι που είναι επικίνδυνο”. Αφορμή γι’ αυτήν την κριτική αποτέλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή “εσείς κύριε Τσίπρα μας βάλατε στα μνημόνια”.

Αναφερόμενος στο θέμα της εξεταστικής μίλησε για “μέγα σκάνδαλο χειραγώγησης μέσων ενημέρωσης και δημοσκοπικών εταιρειών, τόνισε ότι δαπανήθηκαν 40 εκατομμύρια ευρώ και σχολίασε: “Δεν είναι νομικό ή ποινικό αλλά ηθικό το ζήτημα. Είναι ανήθικο να σπαταλάς τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να φτιάξεις το προφίλ σου αντί να δώσεις χρήματα στο ΕΣΥ”.