Αλέξης Τσίπρας: «Ως εδώ η κοροϊδία»

“Ως εδώ η κοροϊδία” προειδοποιεί τον πρωθυπουργό μέσω των social media o Aλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε προκαταβολικά και πριν από το αυριανό “διάγγελμα” του Κ. Μητσοτάκη πως θα κάνει δήλωση προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αμέσως μετά, μολονότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης “κοροϊδεύει” τους πολίτες στο θέμα της πανδημίας την ώρα που οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 17.000.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε: “Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο”.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έσπευσε να επικρίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για την πανδημία. Έχει πέσει έξω με τις δηλώσεις του για το “τελευταίο μίλι” κι αντί να στηρίξει με έμπρακτο τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας που πιέζεται επιχειρεί για μία ακόμη φορά για επικοινωνιακούς λόγους να προχωρήσει σε μία ανέξοδη τηλεοπτική δήλωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει το διάγγελμα Μητσοτάκη κι αμέσως μετά θα συντάξει τη δήλωσή του προς τον Τύπο. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανεβάσει ακόμη πιο πολύ τους αντιπολιτευτικούς τόνους προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από το αίτημα που έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα: Να φύγει η κυβέρνηση, να πάει σπίτι της να ξεκουραστεί και να αναλάβουμε εμείς για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Το ερώτημα είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές. Αυτό το αίτημα δεν φαίνεται να διατυπώνεται άμεσα όμως είναι σίγουρο όμως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ότι θα εκφραστεί ξεκάθαρα το επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος: “Ενημερώνουμε τον κ. Οικονόμου ότι αν κάποιος βρίσκεται σε παράκρουση αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης που παρά τους 17.000 νεκρούς παριστάνει ότι κυβερνά μία άλλη χώρα και μιλά για covid free καλοκαίρι και για επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος. Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό και κυβέρνηση με συναίσθηση της πραγματικότητας και με πολιτική βούληση να δράσει για να σταματήσει η τραγωδία.Και όχι διαγγέλματα-κοροϊδία να μάς παραπλανούν ότι τάχα διανύουμε το “τελευταίο μίλι”.

-Ad-