Αλέξης Τσίπρας: Όσο το γρηγορότερο φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο και το λαό

Μία ακόμη απροειδοποίητη επίσκεψη σε γειτονιά της Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς το Συνέδριο του κόμματος και στο πλαίσιο του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.

Η “επιχείρηση εξωστρέφεια” έλαβε χώρα στη Νέα Ιωνία, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Αργολίδα αλλά και την αντίστοιχη περιοδεία του στη Νίκαια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της Νέας Ιωνίας έγινε για μία ακόμη φορά αποδέκτης των προβλημάτων τους και της ασφυκτικής κατάστασης που βιώνουν λόγω της ακρίβειας. Με την ΕΛΣΤΑΤ να αποτυπώνει τον πληθωρισμό για τον μήνα Ιανουάριο στο 6,2% ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις καθώς όπως υπονόησε και ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ουσιαστική προστασία των πολιτών και των μικρομεσαίων που πλήττονται από τις αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ελλείμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και σήμερα εκλογές, λέγοντας πως “όσο το γρηγορότερο φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο και το λαό” εκφράζοντας ωστόσο τον φόβο του πως “οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής κρίσης”. Αφού συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές της περιοχής είπε ότι η αγοραστική δύναμη έχει πληγεί βαθιά για τα χαμηλά και μικρά εισοδήματα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση επειδή επικαλείται δημοσιονομικούς περιορισμούς “για να μην στηρίξει την κοινωνία”.

“Αυτός που έδωσε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που πήρε το ένα δισ. από τη 13η σύνταξη για να το δίνει στους ιδιώτες για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, αυτός που ψήφισε χθες 7 δισ. σε εξοπλισμούς, μάς λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να στηρίξει τους μισθωτούς και τους ανθρώπους του μόχθου” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μάλιστα επανέλαβε τη δέσμη μέτρων που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για να ενισχυθούν οι πιο αδύναμοι. Όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης, του ΕΦΚ στα καύσιμα, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ που θα φρενάρει και τους ανταγωνιστές παρόχους.

Οι εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή την ακρίβεια που υφίσταται η μέση ελληνική οικογένεια θα συνεχιστούν την ώρα που κατά την Κουμουνδούρου ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να απευθύνεται με άνεση στον ελληνικό λαό κάτι που φαίνεται από τις διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη.

-Ad-