Αλέξης Τσίπρας: Σας ζητώ να διαψεύσετε τις προβλέψεις

“Θέλω να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή που μιλάμε το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απολύτως ανοιχτό”. Αυτό είπε πριν από λίγη ώρα από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος επί της ουσίας σε όσους σκέφτονται είτε να απόσχουν από τις εκλογές είτε να δώσουν “χαλαρή ψήφο”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξήγησε ότι το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό διότι εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Μάλιστα ανέφερε ότι “αν πάνε οι 450.000 νέοι που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά, οι συμπολίτες μας που θέλουν να ρίξουν ψήφο τιμωρίας γι’ αυτά που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης αυτά τα τέσσερα χρόνια και δεν αποφασίσουν να γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές, τότε να είστε βέβαιοι ότι δεν θα τού φθάσουν του κ. Μητσοτάκη οι ημέρες για να πακετάρει”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις σχολιάζοντας ότι δεν θα πει “αν είναι αληθινές ή ψεύτικές” αλλά θα πει ότι “η συμμετοχή των πολιτών είναι αυτή που θα τίς διαψεύσει”. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε: “Σάς ζητώ να διαψεύσετε τις προβλέψεις που λένε ότι θα έχει μια άλλη τετραετία αλαζονείας, αδιαφορίας, στοχοποίησης. Θα τον αφήσετε;”

Εκ παραλλήλου ο Αλέξης Τσίπρας που το βράδυ θα μιλήσει στην πόλη των Ιωαννίνων προειδοποίησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του, καθώς έχει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, να λεηλατήσει τη νέα γενιά και να στείλει τους νέους στο εξωτερικό, να υποβαθμίσει κι άλλο τα πανεπιστήμια για να δίνει πελατεία στα κολέγια, να συνεχίσει τη μεγάλη αναδιανομή πλούτου με τις επιδοτήσεις στα καρτέλ. Κυρίως, όμως, συμπλήρωσε έχει να συνεχίσει τη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη προς τους ισχυρούς, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, 700.000 νοικοκυριά βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νύχια των funds. Θα τον αφήσετε; Θα ψηφίσετε χαλαρά;”

Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκλογές, ώστε να μην υπάρξει μεγάλο ποσοστό αποχής και συγχρόνως, να μην ψηφίσει με “χαλαρή” διάθεση ενδεχομένως κατευθύνοντας την ψήφο του σε λεγόμενα αντισυστημικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Κατά τις πληροφορίες η Κουμουνδούρου έχει στη διάθεσή της ποιοτικά ευρήματα που καταδεικνύουν ότι τις τελευταίες ημέρες συντελείται και συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ότι παίρνει μεγάλο κομμάτι της πίτας των αναποφάσιστων πολλοί από τους οποίους στις εκλογές του 2019 είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη στο Ηράκλειο. Η συγκέντρωση στην Αθήνα και το Σύνταγμα θα γίνει την Πέμπτη ενώ ο κύκλος των ομιλιών του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στην Πάτρα.