Αλέξης Τσίπρας: Σκέφτηκα την παραίτηση μετά τις εκλογές – Αποφάσισα ότι δεν θα λιποτακτήσω

Mε τις φράσεις “δεν έχω το δικαίωμα να λιποτακτήσω, ούτε χθες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Αφήστε να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Όταν το καράβι βρίσκεται σε τρικυμία ο καπετάνιος έχει το δικαίωμα να μην βουτήξει στη θάλασσα” ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε χθες το βράδυ το στίγμα των προθέσεών του τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Παραμένει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αν και όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μετά το αρχικό σοκ της οδυνηρής ήττας σκέφτηκε την παραίτηση όμως οι όποιες αποφάσεις του θα ληφθούν οπωσδήποτε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου κι ενδεχομένως να εξαρτηθούν και από το νέο εκλογικό αποτέλεσμα.

“Για να φτάσουμε στο μετά πρέπει να διανύσουμε τέσσερις δύσκολες εβδομάδες. Δεν πηγαίνω βάζοντας το κάρο μπροστά από το άλογο” είπε με σαφήνεια ο Αλέξης Τσίπρας
αποφεύγοντας να πει σε συνέντευξή του στο Star εάν θα οδηγήσει το κόμμα σε Συνέδριο το Φθινόπωρο ή εάν θα δώσει το δαχτυλίδι σε άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ωστόσο είπε με καθαρότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι “θα κάνω τα πάντα για να ανατραπεί αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων”. Ως εκ τούτου τοποθέτησε ψηλά τον πήχη για το κόμμα του, κι ως εκ τούτου δύο φορές χρησιμοποίησε το παράδειγμα του άλτη που θα προσπαθήσει να επιτύχει τον στόχο του και να μην περάσει από κάτω. Τόνισε χαρακτηριστικά πως “εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτοκριτική και μίλησε για τον στρατηγικό εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ στο όραμα της απλής αναλογικής, ωστόσο περιέγραψε ως βασικότερη αιτία της ήττας το τσουνάμι των τελευταίων ημερών καθώς ο πολιτικός του αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του μακρινού παρελθόντος και του 2015 και όχι του 2023, ενώ οι πολίτες πείστηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαινε στις κάλπες με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών.

Είπε ότι άκουσε με δυσφορία δηλώσεις όπως αυτή για το σύνδρομο της Στοκχόλμης που κατέλαβε την ελληνική κοινωνία λέγοντας ότι είναι “λάθος να ομνύουμε στη δύναμη του λαού αλλά όταν δεν μάς αρέσει η βούλησή του να κατηγορούμε τον λαό” κι επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν είναι κυβερνητικό κόμμα συμπλήρωμα της δεξιάς.

Διασαφήνισε ότι δεν τον απασχολεί τί θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν έχει κανένα λόγο να το ανταγωνιστεί, επαναλαμβάνοντας πως αυτό που τον απασχολεί είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα ανέφερε ότι τα δύο ανταγωνιστικά προγράμματα είναι αυτά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία διακρίνοντας έπαρση σ’ αυτό που κάνει, δηλαδή να βγαίνει στα μπαλκόνια και να λέει ότι είναι το μοναδικό κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Τετάρτης και την πρώτη του νέα προεκλογική συγκέντρωση με αφετηρία της νέας προσπάθειας τη Νίκαια στην β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά και με το σύνθημα “Ξεκινάμε πάλι Μαζί”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024