Αλέξης Τσίπρας: Θα συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα

Την πρώτη του συνάντηση έπειτα από πολλά χρόνια με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε τη συνάντηση αυτή με αφορμή το θέμα των πλειστηριασμών σε συνάρτηση με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα σε servicers και funds να προχωρούν σε αυτούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να ενημερωθεί για το εποπτικό πλαίσιο της Τραπέζης της Ελλάδος σε σχέση με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενώ ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προαναγγείλει πως τις επόμενες ημέρες το κόμμα του θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός του για το θέμα των πλειστηριασμών και την προστασία της α’ κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δια της εκπροσώπου του Πόπης Τσαπανίδου σχολίασε χθες τα μέτρα που εξειδίκευσε η κυβέρνηση για την στήριξη των συνταξιούχων και των ευάλωτων. Κατά την κυρία Τσαπανίδου τα μέτρα της κυβέρνησης υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών που ξεκάθαρα βλέπουν τον προεκλογικό τους χαρακτήρα. “Παρακολουθήσαμε σε προχειροστημένη φιέστα εξαγγελίες στα χνάρια του Μαυρογιαλούρου, που δεν στηρίζουν ουσιαστικά και σταθερά τους δικαιούχους” σημείωσε με την επισήμανση πως πριν ακόμη οι κύριοι του οικονομικού επιτελείου ολοκληρώσουν τη φιέστα τους, τα βοηθήματα του κ. Μητσοτάκη τα είχε “φάει” ήδη ο πληθωρισμός που σήμερα ανακοινώθηκε ότι καλπάζει με 15,4% στα τρόφιμα.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε έντονα και στις …μακέτες που εγκαινίασε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές κατεβαίνει με ταχύτητα φωτός τα σκαλιά του αυτοεξευτελισμού του. “Αντί για έργα, χωρίς ίχνος ντροπής εγκαινιάζει μακέτες και πανηγυρίζει” αναφέρει με αφορμή τα εγκαινία μακέτας της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου.