Alert Αρνιακού: Τρία «πακέτα» κακοκαιρίας – Δείτε που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.

Ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις περιοχές που ήδη χιονίζει, ενώ ανέλυσε την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες.

Δείτε αναλυτικά:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα ενημέρωση – Οι περιοχές που θα σαρώσει ο χιονιάς (χάρτες)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ VIDEO

Πιο αναλυτικά :

1. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (28-12-2019)
α. Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Τα μεγαλύτερα ύψη χιονοπτώσεων μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής , εντοπίζονται στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους της Στερεάς και της Εύβοιας.

2. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (29-11-2019)
α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να δούμε σε ποιές περιοχές έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να πέσουν πάνω απο 20 mm βροχής και αυτό αφορά την Κυριακή για όλο το 24ωρο.

γ. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες (όπως ήδη είδατε στο προηγούμενο βίντεο).

Εστιάζουμε παρακάτω στην παρουσίαση της καιρικής κατάστασης για την Κεντρική Ελλάδα που θα επηρεαστεί περισσότερο από το κύμα του χιονιά . Το βίντεο που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό.

Όπως παρατηρήσατε το κύμα του χιονιά έρχεται σε δύο κύματα , ένα την Κυριακή πρωί και το άλλο τη Δευτέρα μεσημέρι -απόγευμα με μεγαλύτερα ύψη χιονιού, αλλά και με τάση ύφεσης το βράδυ . Βάσει του εκτάκτου δελτίου συμπληρώνουμε οτι : “Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.”

Παράλληλα οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο, από το βράδυ της Δευτέρας θα εξασθενήσουν.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

-Ad-