Αλεξανδρόπουλος: «Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη»

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο συνήγορος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί στο Αυτόφωρο για απειλές, ενώ οι αναφορές – καταγγελίες της συντρόφου του και της εν διαστάσει συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία αναμένεται να εξεταστούν περαιτέρω για να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει δίωξη σε βάρος του.

Όπως είπε ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, συνήγορος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, η σύντροφος του δεν φέρει όσο βαριά χτυπήματα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάταγμα στην κάτω γνάθο. Υπάρχει μια αμυχή κάτω απο την μύτη».

Προκαλώντας αντιδράσεις απο τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου είπε ότι «πρώτα ο δημιογράφος δέχθηκε χτύπημα από την σύντροφο του και αιμορράγησε. Το ίδιο το θύμα στην κατάθεση του λέει ότι πρώτη εκείνη χτύπησε τον δημοσιογράφο. Το άρθρο 22 του Ποικινού Κώδικα αναφέρεται στην νόμιμη άμυνα», ενώ στα σχόλια των παρουσιαστών της εκπομπής ότι αυτή η θέση προκαλεί το κοινό αίσθημα αποκρίθηκε ότι «αυτά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας, βάσει αυτών μιλάμε».

Σε ότι αφορά τις αναφορές για καταγγελία σε βάρος του δημοσιογράφου για ενδοοικογενειακή βία από την εν διαστάσει σύζυγο του, ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καταγγελία από την πρώην σύζυγο. Υπάρχει τώρα μια κατάθεση ότι στο παρελθόν ο δημοσιογράφος την έχει απειλήσει. Η πρώην σύζυγος έχει αναφέρει μόνο για απειλή και μαλιστα ότι της είπε “θα σε σκοτώσω, αν μου πάρεις τα παιδιά”, μόνο αυτό. Η κακοποίηση υπάρχει ως αναφορά μόνο από την σύντροφο. Μετά το τέλος ενός γάμου και για πράγματα για τα οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες, ο καθένας μπορεί προφανώς να πει ότι θέλει».

«Αυτη την στιγμή το αδίκημα είναι απειλή. Θα υπάρξει προκαταρκτική έρευνα για την κακοποίηση», επεσήμανε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, η σύμβασση του οποίου έχει τεθεί σε αναστολή από την ΕΡΤ, μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης.