Αλλαγές στα ΜΜΜ: Τι είναι οι «βοηθοί επιβατών»;

Αλλαγές θα δουν οι επιβάτες από την Δευτέρα στα ΜΜΜ για να μην υπάρξει συνωστισμός. Στο Μετρό θα υπάρχουν «Βοηθοί Επιβατών», στα λεωφορεία ειδικές σημάνσεις θα μας δείχνουν που πρέπει να καθόμαστε, για να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ θα μειωθεί και η αναμονή στις στάσεις.

H ατομική ευθύνη είναι αυτή που θα πρέπει να συνοδεύει το επιβατικό κοινό από τη Δευτέρα. Ο «Βοηθός επιβάτη» είναι αυτός που θα μας το υπενθυμίζει, καθώς υπάλληλοι θα βρίσκονται στις εισόδους 45 σταθμών του Μετρό καθημερινά.

Ο ρόλος τους θα είναι κυρίως συμβουλευτικός.

Εκτός από την υποχρεωτική χρήση μάσκας θα δίνονται οδηγίες όπως το να μην ακουμπάμε επιφάνειες, να αποφύγουμε πάνω από 2 άτομα να καθίσουμε στις θέσεις των 4 καθισμάτων, να μη βήχουμε και φτερνιζόμαστε χωρίς να βάλουμε μπροστά κάποιο χαρτομάντηλο ή την εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας.

Ακόμη για να μην παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού ειδικά τις ώρες αιχμής, όπως γίνεται συνήθως στο Σύνταγμα, οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν στα 6 λεπτά και θα πυκνώσουν τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό. Στις 4 Μαΐου διαφορετική θα είναι η εικόνα και μέσα στα λεωφορεία, ώστε να τηρηθεί η απόσταση των 2 μέτρων. Μέσα στα λεωφορεία και μέσα στους συρμούς, θα υπάρχει ειδική σήμανση για το που μπορούμε να κάτσουμε και που δεν μπορούμε να κάτσουμε.

Στις στάσεις για να μειωθεί η αναμονή και αυτομάτως και ο συνωστισμός θα αυξηθούν τα λεωφορεία.

Περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους από 4 Μαΐου
Στην Αθήνα τα λεωφορεία 550 θα κυκλοφορούν περίπου 1.100. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη από 219 θα κυκλοφορούν 350.

Όσοι τώρα δείξουν απειθαρχία και θεωρήσουν ότι η άρση των μέτρων σημαίνει και τέλος του κορωνοιού να είναι έτοιμοι για πρόστιμα, τα οποία θα τα επιβάλλει η αστυνομία μετά από συνεχείς ελέγχους σε λεωφορεία μετρό και ηλεκτρικό.

Οι συνάδελφοι που βρίσκονται ήδη σε μετρό και ηλεκτρικό θα μπορούν να βεβαιώνουν πρόστιμα. Θα γίνονται και έλεγχοι στα λεωφορει, ενώ το πρόστιμο θα είναι στα 150.

Yπάρχουν σκέψεις, πρόστιμα για όσoυς δεν φορούν μάσκα , να βεβαιώνουν και οι ελεγκτές εισιτηρίων.

-Ad-