Αλλαγές στις χρεώσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και bonus data – Τι αλλάζει

Αλλάζουν τα δεδομένα στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, στο τραπέζι έμμεσες και άμεσες ελαφρύνσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος τις Κυριακής, οι συνδρομητές θα δουν είτε τον μηνιαίο τους λογαριασμό να μειώνεται, είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως τα data τους να πολλαπλασιάζονται.

Οι συζητήσεις είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσμευση των εταιρειών στον εξορθολογισµό των τιμολογίων προς τα κάτω.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» όλα τα εµπλεκόµενα μέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε μια οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια αυτορρυθμιζόμενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιμο ζήτημα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Κερδισμένοι ωστόσο θα είναι οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που θα δουν το τελικό ποσό που πληρώνουν να μειώνεται είτε τις παρεχόμενες υπηρεσίες να πολλαπλασιάζονται, ειδικά όσον αφορά τη χρήση δεδομένων με την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται μια έμμεση μείωση στα συμβόλαια, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαμηλότερα σε τιμή συμβόλαια τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδομένα (data).

-Ad-