Αλλαγή ώρας 2019: Δείτε πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή

Αλλαγή ώρας 2019: Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ώρας 2019 από θερινή σε χειμερινή έχει ξεκινήσει. Πότε, όμως, θα συμβεί αυτό και γιατί το κάνουμε;

Έτσι, φέτος, η αλλαγή ώρας 2019 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 27 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Επόμενη αλλαγή ώρας, θα γίνει τον Μάρτιο του 2020 καθώς και τον μεθεπόμενο Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Συνοπτικά, λοιπόν:

  1. Η θερινή ώρα τίθεται σε εφαρμογή πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
  2. Η χειμερινή ώρα τίθεται σε εφαρμογή πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Αλλαγή ώρας 2019: Τι κερδίζουμε αλλάζοντας την ώρα;

Σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο, Γενς Έμπερτ, «καλή η θερινή ώρα, αλλά μόνο για το καλοκαίρι. Το χειμώνα θα μας δυσκόλευε ακόμη περισσότερο να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Ήδη με τη χειμερινή ώρα ο ήλιος ανατέλλει στις οκτώ ή ακόμη και στις εννιά στη βόρεια Γερμανία. Αν ίσχυε μονίμως η θερινή ώρα, πάμε μία ώρα αργότερα. Ε, δεν είναι και το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα μας. Και όποιος έχει παιδιά, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να τα ξυπνήσουμε το χειμώνα. (…) Επιπλέον, η χειμερινή ώρα ανταποκρίνεται καλύτερα στον βιορυθμό μας».

-Ad-

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ για την αλλαγή ώρας