Aλλαγή στα αεροπορικά ταξίδια από 1η Σεπτεμβρίου

Μέχρι τώρα, οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές.

Οι τουρίστες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την αλλαγή της 1ης Σεπτεμβρίου στα αεροπορικά ταξίδια, που θα τους επηρεάσει όλους.

Οι κανόνες για τις χειραποσκευές πρόκειται να τυποποιηθούν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να εισαγάγει μια νέα δέσμη κανόνων με στόχο να καταστήσει τις πτήσεις απλούστερες και λιγότερο απρόβλεπτες.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς για τις χειραποσκευές πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την τυποποίηση των διαστάσεων των χειραποσκευών.

Ταυτόχρονα, οι κανόνες για τη μεταφορά υγρών στα αεροπλάνα θα επανέλθουν σε ένα καθολικό πρότυπο.

Μέχρι τώρα, οι αεροπορικές εταιρείες ήταν ελεύθερες να θέτουν τους δικούς τους όρους όσον αφορά τις διαστάσεις των χειραποσκευών. Αυτό έχει οδηγήσει σε έναν συγκεχυμένο αριθμό κανόνων σχετικά με το επιτρεπόμενο βάρος και το μέγεθος των χειραποσκευών, οι οποίοι συχνά έφερναν σε αμηχανία ακόμη και τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.

Οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ θα επιβάλουν ομοιομορφία σε όλες τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν πλέον να αναμένουν τυποποιημένα μεγέθη και βάρη αποσκευών.

Ακολουθεί περίληψη των κανόνων της ΕΕ που διέπουν τις χειραποσκευές και θα ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Επιτρεπόμενο βάρος: Δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά.

Επιτρεπόμενη χειραποσκευή: 1 χειραποσκευή και 1 μικρό προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, που πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας.

Μέγιστες διαστάσεις: Οι μέγιστες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών), ορίζονται σε 55 x 40 x 20cm, ενώ το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 x 30 x 15cm.

Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να επαναφέρει τους προηγούμενους κανόνες σχετικά με την ποσότητα υγρών που μπορούν να πάρουν οι επιβάτες στις πτήσεις.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που περνούσαν από τερματικούς σταθμούς εξοπλισμένους με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών για χειραποσκευές (EDSCB) μπορούσαν να μεταφέρουν υγρά σε ποσότητες μεγαλύτερες από 100 ml. Τώρα αποφασίστηκε να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη διαθέτουν την ίδια συσκευή ελέγχου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χαλκιδική: «Είμαστε όλοι σε σοκ» λέει ο ανιψιός της 60χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε
22 Φεβρουαρίου, 2025
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025