Αλλάζει ο καιρός – Δύο 24ωρα με κρύο, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Νέα μεταβολή του καιρού φέρνει λασποβροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πριν προλάβουμε να ανασάνουμε από τα προηγούμενα απανωτά επεισόδια αφρικανικής σκόνης, ένα νέο κύμα απλώνεται στην Ελλάδα, κάνοντας ξανά την ατμόσφαιρα αποπνικτική, για περίπου δύο 24ωρα. Με οδηγίες για την προστασία των πολιτών, επανέρχονται οι επιστήμονες.

Αυτή τη φορά η… επάνοδος της Σαχαριανής σκόνης – συγκριτικά με την προηγούμενες φορές – κρίνεται από τους επιστήμονες έως μέτρια. Θεωρείται αρκετή όμως για να δυσκολέψει πάλι τη ζωή των πολιτών, ειδικά όσων μένουν στα αστικά κέντρα ή όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα μέτρα αντιμετώπισης του -επαναλαμβανόμενου πια- φαινομένου είναι απλά και συγκεκριμένα…

Καιρός: Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες από τα μεσάνυχτα έως αύριο
Ο Θοδωρής Κολυδάς για τον καιρό των επόμενων ημερών: «Θα επηρεάσουν κυρίως την Κεντρική Μακεδονία, πιο πολύ την περιοχή της Πιερίας, τη Θεσσαλία, καθώς επίσης τη βόρεια και την κεντρική Εύβοια, την Κεντρική Στερεά, μέρος της ανατολικής Πελοπονήσου, καθώς επίσης και την Κρήτη κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματά της. Εντοπίζεται το μέγιστο των βροχοπτώσεων από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις πρωινές τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής και σταδιακά τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα μετατοπιστουν ανατολικότερα».