Αλλάζει ο καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας – Οι επικίνδυνες μέρες

Τη νέα εβδομάδα και ως τουλάχιστον την Πέμπτη τοπικές βροχές θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πολλές ώρες ηλιοφάνειας στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Λίγο η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδας θα αυξηθεί πλησιάζοντας τους 20 βαθμούς. Το επόμενο καιρικό σύστημα που θα δώσει αρκετές βροχές αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής από τα δυτικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά για σήμερα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και κυρίως στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας μέσα στην εβδομάδα

Προς το ανατολικό Αιγαίο απομακρύνεται η κακοκαιρία που απασχόλησε τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα. Την εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας θα έχουμε δύο κύματα κακοκαιρίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη: το ένα θα μας απασχολήσει αύριο Τρίτη 7/3 και μέχρι την Τετάρτη, στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και θα χαλάσει ξανά την Παρασκευή 10/3.

Σήμερα Δευτέρα 6/3 προς τα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος και θα σημειωθούν ανά διαστήματα βροχές, ενώ ήδη έχει καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, οι άνεμοι στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι στους 16-18 βαθμούς.

Στην Αττική πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία το πρωί στους 5-6 βαθμούς ενώ αργά το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια και προς το απόγευμα συννεφιές. Ο υδράργυρος στους 16 βαθμούς.