Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Χειμώνας και βροχές – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ο καιρός αναμένεται να έχει νέο σκηνικό, πιο χειμωνιάτικο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Με έναν γενικά άστατο καιρό αναμένεται να κυλήσει η μέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, συννεφιές, αφρικανική σκόνη, νοτιάδες και τοπικές λασποβροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα συνοδεύσουν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού σήμερα.

Οι βροχές τις επόμενες ημέρες θα είναι πολύ περισσότερες με τον καιρό να αποκτά περισσότερο χειμωνιάτική υφή προς το σαββατοκύριακο.

Ο καιρός σήμερα

Την Καθαρά Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.

Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στη νότια χώρα μετά το μεσημέρι. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 19-20 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο τα 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 και τοπικά 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος για τον αρραβώνα της κόρης του
17 Φεβρουαρίου, 2025
Το Newsique συμμετέχει στην απεργία της ΕΣΗΕΑ
17 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Κιρ Στάρμερ δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για τη διασφάλιση της ειρήνης
17 Φεβρουαρίου, 2025
Μειώθηκαν κατά 1,2% οι θάνατοι στη χώρα για το 2024
17 Φεβρουαρίου, 2025
Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Απόστολος Γκλέτσος: «Είδα τον Μάστορα να γλείφει τους χωροφύλακες – Εμετός»
17 Φεβρουαρίου, 2025
Χωρίς ταξί η Αττική στις 19 Φεβρουαρίου
17 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Λυγγερίδη: Χειροπέδες σε οπαδό του Ολυμπιακού που επέστρεφε από τη Μεγάλη Βρετανία
17 Φεβρουαρίου, 2025
Παίκτης της Μονακό και επίσημα ο Τάις
17 Φεβρουαρίου, 2025
Βόλος: Αθωώθηκαν οι γονείς του 3χρονου που πήγε στο νηπιαγωγείο με σημάδια στο πρόσωπο
17 Φεβρουαρίου, 2025