Αλλάζουν όλα: Με ποια κριτήρια θα γίνονται τα ταξίδια εκτός Αττικής μετά τις 18 Μαΐου

Σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας θα μπορούν να μεταβούν οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων μετά τις 18 Μαΐου, από την ημέρα δηλαδή που θα επιτρέπεται η μετάβαση των πολιτών σε περιοχές εκτός του νομού κατοικίας τους.

Αν και όλα έδειχναν πως μετά από δύο εβδομάδες θα υπάρξει γενική «απελευθέρωση» των μετακινήσεων εντός της Ελλάδος φαίνεται η κυβέρνηση κι οι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας να προσανατολίζονται σε απαγορεύσεις μετάβασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Με πιθανολογούμενο κριτήριο να μην νοσήσουν κάτοικοι των αστικών κέντρων που θα μεταβούν σε επαρχιακές περιοχές με πολλά κρούσματα ή να μην μεταφέρουν τον ιό κάτοικοι της Αθήνας κι άλλων πόλεων σε περιοχές που έχουν μηδενικό ή ελάχιστο αριθμό νοσούντων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Βήματος» πολλοί δήμαρχοι έχουν ενημερώσει κρατικούς αξιωματούχους ότι δεν θέλουν επισκέπτες από την Αθήνα κι από άλλες περιοχές και μετά τις 18 Μαΐου, σε μία επανάληψη των θέσεών τους και πριν το Πάσχα. Κι έτσι να απαγορευθούν εκ νέου οι μετακινήσεις εκεί…

Ωστόσο παραμένει ζητούμενο ποια θα είναι τα κριτήρια για τον «αποκλεισμό» περιοχών από τις επισκέψεις των αστικών κέντρων κι αν αυτό προκαλέσει καταγγελίες κι αναφορές για όχι ισότιμες επιλογές.