Δικηγόρος ιδιοκτήτριας λούνα παρκ: «Δεν είναι κρυφό για την ιπποδύναμη. Eίναι κι αδιάφορο»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR μίλησε ο Χρήστος Νάστος, ο δικηγόρος της Ιδιοκτήτριας του μοιραίου Λούνα Παρκ στον Αλμυρό στο οποίο βρήκε φρικτό θάνατο μια 13χρονη κοπέλα πριν από λίγες εβδομάδες.

Όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος δεν έχει γίνει καμία παρανομία, ενώ στην ερώτηση γιατί αφού είναι προφανές ότι το μηχάνημα είναι πάνω από 15 ίππους -για την ακρίβεια 123- στον δήμο Αλμυρού κατατέθηκε έγγραφο για 15 ίππους, απάντησε: «Δεν είναι κρυφό ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνούσε κατά πολύ τους 15 ίππους… μάλλον είναι κι αδιάφορο. Είναι σαφές ότι είναι ένα μηχάνημα με μεγάλη ιπποδύναμη που μπορούσε να μεταφέρει περίπου 30 ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των 15 ίππων».

Μάλιστα ανέφερε ότι: «Ενδεχομένως κάποιο παρέσυραν την αξιότιμη και αξιοσέβαστη για να συντάξει και να υπογράψει ένα τέτοιο έγγραφο με αυτό το περιεχόμενο, αφού ύστερα από έρευνα του γραφείου τέτοια προϋπόθεση από τον νόμο δεν ορίζεται. Δεν είναι υποχρέωση του επιχειρηματία να επιχειρεί την έκδοση αδείας μεγαλύτερα των 15 ίππων».

Στη συνέχεια ο δικηγόρος ζήτησε να μη συνδέεται ο θάνατος της 13χρονης με τις προϋποθέσεις που ζητούνται για την έκδοση αδειών στα λούνα παρκ. Επίσης, από την κουβέντα προέκυψε ότι υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες.

-Ad-