Αμαλιάδα – Νεκρά βρέφη: Η μάνα της 24χρονης είχε χάσει το μωρό της

Έλλειψη φροντίδας των Αρχών προκύπτει από την υπόθεση της Αμαλιάδας, με τα τέσσερα νεκρά μωρά, καθώς όπως ανακοίνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμες καταγγελίες για την 24χρονη από το 2015 ακόμα, όταν ήταν δηλαδή ανήλικη.

Όπως είπε η δικηγόρος της νεαρής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «η Ειρήνη μεγάλωσε σε πολύ παθογενές» περιβάλλον και είχε προβλήματα με τη μητέρα της», ενώ μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε ότι και οι Αρχές ήταν ενήμερες για τις συνθήκες, πλην όμως ήταν υποστελεχωμένες και άρα «λίγες» μπροστά στο πρόβλημα, αφού δεν συνέδραμαν πριν τον θάνατο κάποιου από τα παιδιά, αλλά κατόπιν αυτών.

Η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, διερωτήθηκε «γιατί τώρα» ,αφού όταν πέθαναν τα μωρά έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βγήκαν τα ιατρικά πορίσματα.

Αναφερόμενη στο ένα από τα βρέφη είπε πως, «το παιδί κατά τον τοκετό παρουσίασε πρόβλημα υγείας και μπήκε στη θερμοκοιτίδα, ξεκίνησε εισαγγελική, έγινε νεκροψία, έγινε τοξικολογική, βρέθηκε η αιτία θανάτου που ήταν πνευμονίτιδα».

«Για τον θάνατο του 2 μηνών μωρού έχει ανατεθεί στην εισαγγελία, έχει γίνει τοξικολογική και υπάρχει πόρισμα για τυχόν θάνατο από επιληπτική κρίση», είπε συμπληρώνοντας πως, «διατάχθηκε εξέταση γονιδιακού ελέγχου» καθώς όπως αποκάλυψε, η μητέρα της Ειρήνης είχε χάσει επίσης ένα νεογέννητο μωρό.

Η 24χρονη αρνείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους των μωρών, ενώ η μητέρα του τέταρτου νεκρού μωρού και φίλη της, είπε πως, «επικοινώνησε χθες μαζί μου και με ρώτησε γιατί την κατηγορώ για τον θάνατο του μωρού μου; Είπα ότι εγώ δεν είπα τίποτα, το μόνο που είπα είναι ότι έχω υποψίες και ψάχνω να δω γιατί πέθανε το μωρό μου» και σε αντιπαράθεση που είχε με τη δικηγόρο, ξεκαθάρισε πως είχε κάνει όλες τις εξετάσεις όταν πέθανε το μωρό της, συνεχίζει ωστόσο να αναζητεί τον υπαίτιο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γαλλία: Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της Μυλούζης – Μακρόν: «Τρομοκρατική ενέργεια χωρίς αμφιβολία»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί: Σε ύφεση η ακολουθία – Κλειστά σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ανάφη και Ίο αποφάσισαν οι Επιτροπές
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 22-9: «Βούλιαξε» τον «αιώνιο» αντίπαλο στον τελικό και χρίστηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο των ανδρών
22 Φεβρουαρίου, 2025
«Πρεμιέρα» για τη συγκοινωνιακή αστυνομία με περισσότερους από 150 ελέγχους και τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αμείλικτα τα ερωτήματα από τις καταγγελίες συγγενών για τον θάνατό του – «Είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κινητοποιήσεις για τα Τέμπη σε συνοικίες της Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: O προεκλογικός αγώνας και τα σενάρια της επόμενης μέρας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του 39χρονου – Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
22 Φεβρουαρίου, 2025
Χαλκίδα: 22χρονη κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
22 Φεβρουαρίου, 2025
Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για Τέμπη: Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία» – Παρουσιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025