Αμαλιάδα: Σε σοβαρή κατάσταση η 42χρονη που νοσεί από μηνιγγίτιδα – Τι περιγράφει παθολόγος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αμαλιάδα, μετά το πρώτο -για φέτος- κρούσμα μικροβιακής μηνιγγίτιδας. Η 42χρονη που νοσεί βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Η ασθενής ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και έσπευσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, όπου το ιατρικό προσωπικό προχώρησε σε εξετάσεις που δεν έδειξαν σε πρώτη φάση τι είχε. Χθες (20/3) το πρωί τής δόθηκε εξιτήριο, ωστόσο, επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα με επιδείνωση της υγείας της μιας και είχε υψηλό πυρετό και εμετούς.

Μετά από δεύτερη σειρά εξετάσεων, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με σταθμό του ΕΚΑΒ. Εκεί, το ιατρικό προσωπικό μετά από πλήρη κύκλο εξετάσεων καθώς και παρακέντηση από την εφημερεύουσα παθολόγο, διαπίστωσε πως η 42χρονη πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Τη διάγνωση επιβεβαίωσε και η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα βρίσκεται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η κα Καλαπόδη δήλωσε στο patrisnews.com τα εξής: «Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου».

Η 42χρονη δούλευε σε συσκευαστήριο της περιοχής, στο οποίο βρέθηκε κλιμάκιο της αστυνομίας αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών της προκειμένου να ειδοποιηθούν και οι 27 εργαζόμενοι στην επιχείρηση αλλά και οι οικογένειές τους και να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να προμηθευτούν αντιβίωση που θα τους παρέχει χημειοπροφύλαξη.

Η οικογένεια της 42χρονης ζει χρόνια στο Χάβαρι, με τα ανήλικα παιδιά της να πηγαίνουν στο δημοτικό της περιοχής.