Αμανατίδης: «Ανάγκη για εθνική ενότητα, σε συναινετικό, πολιτικό κλίμα» (video)

Αρνητική εξέλιξη, χαρακτήρισε το γεγονός, της μη συμμετοχής της χώρας μας, στη διάσκεψη του Βερολίνου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας, απόψε, στο «Κόντρα».

«Η χώρα μας έχει κάθε συμφέρον να μετέχει σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τη Λιβύη» εξήγησε, την ώρα, που έχουμε αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στην ανατολική Μεσόγειο και παρατηρούνται ανταγωνιστικοί συσχετισμοί, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν έχουμε ενιαία φωνή, ακόμα, από τις Βρυξέλλες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική κατευνασμού, που ακολούθησε η κυβέρνηση, απέναντι στην Άγκυρα, έδωσε αρνητικά για τη χώρα αποτελέσματα.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, ανέφερε, μάλιστα, τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, όπως και την πιο πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

«Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να κατανοήσει το ρόλο του πρωθυπουργού και να μην εξακολουθεί να κινείται ως βουλευτής και υπάρχει λόγω και της τεταμένης κατάστασης, στη Λιβύη και της προσφυγικής κρίσης, ανάγκη για εθνική ενότητα, σε συναινετικό, πολιτικό κλίμα, όπως είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανανέωση της προεδρικής θητείας, Παυλόπουλου» είπε δίνοντας το έναυσμα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, να συμφωνήσει, ευθαρσώς, με την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

-Ad-